УКР РУС

"Борусія" Д – "Шальке". Бундесліга. Анонс

29 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" анонсує матч 9-го туру Бундесліги, в якому зустрінуться "Борусія" Д і "Шальке".

"Борусія" Д – "Шальке"

29 жовтня, 19:30. Дортмунд, стадіон "Зігналь Ідуна Парк"

Телетрансляція на каналі "Спорт 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

В суботу у Дортмунді буде гаряче, адже Рурське дербі – одне з найзапекліших протистоянь не лише в Німеччині, але в усій футбольній Європі.

"Борусія", хоч і вважається фаворитом у цьому матчі, має далеко не найприємніший відрізок у сезоні. В останніх 6 матчах в усіх турнірах в основний час команда Тухеля виграла лише одну гру (2:1 у "Спортінга" в ЛЧ), забивши у цих іграх 10 голів, і пропустивши стільки ж. Через останні осічки поки що клуб посідає скромне для себе шосте місце в таблиці Бундесліги.

Однією з причин є втрата через пошкодження значної частини футболістів (Дурм, Ройс, Бендер, Шмельцер). Наприклад, під питанням на сьогоднішній матч вихід Обамеянга. Але в той же час, у "Борусії" є достатня глибина склада.

"Шальке" ж, навпаки, в останніх матчах знайшов свою гру: 5 перемог в останніх 6 іграх. І ця статистика говорить нам про те, що фаворитом є якраз команда з Ґельзенкірхена. Так, слід тримати в голові фактор домашнього поля "Борусії", де її завжди несамовито підтримують, а, тим паче, в дербі. Проте по грі гості зараз виглядають більш збалансовано.

Провідною темою серед українських вболівальників нині є форма Євгена Коноплянки, який завдяки 3 голам у 2 останніх матчах за "Шальке" приніс перемоги над "Краснодаром" (1:0) та "Нюрнбергом" (3:2). Після дубля "Нюрнбергу" німецька преса вкрай схвально відреагувала на гру українця. Більше того, авторитетний Kicker прогнозує вихід Коноплянки у старті в дербі. Можливо, Євген продовжить свою гольову серію і в цьому матчі?

Вацко: Коноплянка за тиждень перетворився з "Конобанки" на "Короля-Коно"

Слова

Томас Тухель, головний тренер "Борусії" Д:

Коли ви виходите на поле, то починаєте відчувати щось особливе. Дотмунд проти "Шальке" - це найбільше дербі Німеччини. Я радий спостерігати за ним так близько. Ми знаємо ситуацію у таблиці, і нам немає чого радіти з останніх результатів. "Шальке" грає дуже компактно. Ми повинні показати необхідну протидію і натиск на їхню оборону.

Клеменс Тьонніс, президент "Шальке":

Наш локомотив набирає хід. Все йде успішно. Команда знайшла свою гру. Я з нетерпінням чекаю дербі проти "Борусії" Д. І ми знаємо, що ми можемо показати там топ-перфоманс.

Орієнтовні склади

"Борусіія" Д: Вайденфелер – Паслак, Ґінтер, Бартра, Піщек – Вайгл, Кастро, Кагава – Дембеле, Обамеянг, Рамос.

"Шальке": Ферманн – Хьоведес, Налдо, Настасіч, Колашинац – Ґорецка, Бенталеб – Коноплянка, Майєр, Шопф – ді Санто.

"Шкодую, що так легко вдарив тоді фаната "Крістал Пелас". Правила життя Еріка Кантона