УКР РУС

Бордо – Маріуполь: логічний виліт з Ліги Європи, красивий гол Фоміна і вихід французів на... українців

17 серпня 2018 Читать на русском

Бордо приймав Маріуполь у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи 2018/19. Звіт і рахунок гри читайте на "Футбол 24".

Маріуполь поступився Бордо у першому матчі в Одесі через безглузді помилки воротаря та захисту. Відтак у Франція команда Бабича поїхала більше за престижем, а не результатом – для виходу в плей-офф ЛЄ треба було як мінімум забити 3 голи і не пропустити більше одного.

Бордо – Маріуполь – відео голів

Уже на 2-й хвилині французи забили гол після подачі з кутового, однак арбітри скасували його через офсайд. Згодом уже Гальчук парирував потужний удар Санкаре головою впритул. На 11-й хвилині Бордо створив третій момент знову після подачі – від гола Маріуполь врятувала лише стійка. Перший український удар трапився лише на 17-й. Чурко з вигідної позиції у штрафному французів перекрутив, і м'яч пішов далеко повз ворота.

Бордо – Маріуполь (ОНЛАЙН-трансляція)

Взявши певну паузу, господарі вирішили змінити тактику, але й контратака не дала результату. Юссуф протягнув м'яч і потужно пробив – Гальчук, який змінив у воротах Худжамова, знову врятував. Мишньов на 36-й завдав першого для Маріуполя влучного удару. Костіль, на відміну від першого матчу, проблем не відчув.

Маріуполь створив перший по-справжньому реальний момент на 52-й. Тищенко виграв верхову боротьбу в Левчука, але Костіль витягнув з-під поперечини. А вже в одній з наступних атак Пундже могутньо пробив у верхній кут. Минуло лише декілька хвилин, і Санкаре скористався провалом оборони та пробив головою з декількох метрів.

Усередині другого тайму Фомін забив зі штрафного красивий гол, обвівши стінку. Це був лише 3-й прицільний удар гостей в матчі. Ніколя Де Превілль втратив два супермоменти – спочатку пробив у Гальчука, а потім, вийшовши віч-на-віч, не зміг обіграти українського воротаря. Перспективну контру Маріуполя запоров Борячук, подарувавши м'яч супернику.

Бордо закономірно переміг і зіграє в плей-офф проти інших українців – Пластуна та Яремчука, які виступають за Гент.

Маріуполю ще дуже пощастило

Бордо просто змітав гостей у перші 10 хвилин. Момент за моментом, гол, не зарахований лише через офсайд. Якби французи не валяли дурня, вони б забили значно швидше. Маріуполь хочеться похвалити за те, що вони вирівняли гру, але скільки в цьому зусиль команди Бабича, а скільки розслабленості суперника? Прикро, що пропускати почали після виходу на заміну Яворського і Полегнька по перерві. Мали додати, а вийшло якось ніби навпаки.

Українці попрощалися красиво

Руслан Фомін забив зі штрафного, і це був гарний прощальний момент для Маріуполя в єврокубках. Хлопці показали все, що могли, але тягатись з неостаннім представником топ-чемпіонату для середняка УПЛ – місія нездійсненна. Навіть перебудовуючись після масштабної трансферної кампанії, жирондинці були на дві голові вище.

Бордо може вилетіти від інших українців

Доволі потужний Гент матиме побільше шансів проти нестабільних французів. Маріуполь і так вистрибнув дуже високо, вибивши як мінімум не слабший за себе Юргорден. А ось захисник Ігор Пластун і форвард Роман Яремчук можуть здійснити таку собі вендету за виліт земляків. У плей-офф на шляху Бордо стоятиме суперник, який також впевнено виграв 2 єврокубкові матчі. Вболіваємо за екс-гравців Карпат і Динамо

Ліга Європи, 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

Бордо – Маріуполь – 2:1 (5:2 за сумою)

Голи: Пундже, 54, Санкаре, 56 – Фомін, 65