УКР РУС

Болонья у компенсований час вирвала перемогу над СПАЛом, очоливши турнірну таблицю Серії А

30 серпня 2019 Читать на русском

В рамках матчу-відкриття 2-го туру чемпіонату Італії СПАЛ зазнав драматичної виїзної поразки у Болоньї (1:0).

Перший тайм зустрічі виглядав доволі рівно, але Болонья була трішки гострішою. Зокрема, господарі могли відкрити рахунок на 13-й хвилині після навісу, який головою замкнув Дестро – один із захисників перевів м'яч у стійку. На 24-й же міг відзначитись Полі, однак його постріл з лінії штрафного у неймовірному стрибку парирував голкіпер Беріша. Між цими моментами розташувався дуже неприємний удар Куртіча, але хавбеку СПАЛа забракло точності. Інші епізоди, що сталися до перерви, виглядали доволі буденно.

Болонья креативно презентувала Меделя, обігравши прізвисько чилійця

В другому таймі перевага Болоньї стала тотальною, але трансформувати її у гол ніяк не вдавалося. Так, Соріано на 54-й хвилині з вигідної позиції пробив головою повз ворота, а на 68-й його ж потужний постріл з мінімальної дистанції прийшовся у поперечину. Крім того, господарі претендували на пенальті, але після перегляду відеоповтору арбітри відмовилися призначати його. На 80-й же Беріша врятував СПАЛ, парирувавши удар Сансоне з близької відстані. Гості огризалися неточними ударами Ді Франческо та Куртіча, а на 85-й головою ледь не забив Міссіролі – голкіпер Скорупскі витягнув м'яч у карколомному стрибку.

На 90-й хвилині нападнику господарів Сантандеру таки вдалося прошити Берішу, однак взяття воріт скасували через офсайд. Здавалося, що більше голів вболівальники у цій грі не побачать, але Болонья зібралися з силами й вирвала заслужену перемогу на 90+3-й – це Соріано замкнув подачу Орсоліні точним ударом головою.

Фінальний свисток зафіксував важку перемогу Болоньї, якій вдалося набрата чотири залікових бали й тимчасово очолити турнірну таблицію Серії А. СПАЛ з нулем у графі набраних очок залишився на останній позиції.

Північнолондонське дербі, гладіаторський бій у Римі, Зінченко і Ко у погоні за Ліверпулем: топ-5 матчів євровікенду