УКР РУС

Ювентус розписав нічию з Салернітаною – туринці забили двічі в компенсований час, але VAR і капітан не дали перемогти

11 вересня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 6-й тур чемпіонату Італії продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 6-й тур

Болонья – Фіорентина – 2:1

Голи: Барроу, 59, Арнаутовіч, 62 – Кварта, 54

Вилучення: Ігор, 90+7 (Фіорентина, друга жовта картка)

Лечче – Монца – 1:1

Голи: Гонсалес, 48 – Сенсі, 35

Сассуоло – Удінезе – 1:3

Голи: Фраттезі, 33 – Бету, 75, 90+3, Самарджіч, 90+1

Вилучення: Трессольді, 43 (Сассуоло, червона картка)

Лаціо – Верона – 2:0

Голи: Іммобіле, 68, Альберто, 90+6

Ювентус – Салернітана – 2:2

Голи: Бремер, 51, Бонуччі, 90+3 (пен) – Кандрева, 51, Пйонтек, 45+4 (пен)

Вилучення: Мілік, 90+5, Куадрадо, 90+8 – Фасіо, 90+6

Аталанта курйозно втратила лідерство в матчі Серії А проти екс-динамівця – Маліновський нарвався на швидкий гнів тренера

Болонья, яка минулого тижня залишилась без тренера – Сініша Міхайловіч був відправлений у відставку за провальний старт сезону – приймала Фіорентину. Перший тайм запам'ятався двома моментами гостей: Бонавентура пробив над воротами, а з пострілом Кварти під поперечину впорався Скорупскі. Перед самісіньким свистком на перерву "фіалкам" довелось робити вимушену заміну – травми зазнав екс-захисник Шахтаря Додо.

Після відпочинку Кварта таки реалізував свій шанс: після розіграшу кутового захисник першим дотягнувся до м'яча і спрямував його у сітку повз голкіпера, який пролетів мимо. Вже за 5 хвилин Арнаутовіч філігранним пасом через себе знайшов Барроу, який лівим флангом втік від захисника, увірвався у штрафний і відновив статус-скво. Майже одразу Марко забив свій гол – VAR довго шукав порушення в атаці, але взяття воріт таки зарахували. Вже у доданий час Ігор примудрився отримати дві жовті картки і залишити Фіорентину у меншості, але на підсумковий рахунок це ніяк не повпливало.

У битві аутсайдерів зійшлись Лечче та Монца. Дітищу Берлусконі та Галліані вдалось вийти вперед в середині тайму – Сенсі зі штрафного вдало закрутив впритирку з лівою стійкою. Ситуація могла б скластися по іншому, якби до того Баскіротто був трохи влучнішим. На другий тайм наставник Лечче випустив Гонсалеса і той одразу ж зрівняв. Господарі були ближчими до перемоги, але Монца вистояла, поклавши до своєї скарбнички перше очко.

Триматчева безвиграшна серія Сассуоло змушувала команду у поєдинку з Удінезе йти вперед з перших хвилин. Попри перевагу суперника "чорно-зеленим" вдалось забити в середині тайму. Та вже за 10 хвилин господарі залишились у меншості – за грубий фол червону картку отримав Трессольді. Попри вилучення Сассуоло вдалось піти на перерву переможцем.

Після відпочинку Удінезе повністю змінив гру. На екваторі другої сорокап'ятихвилинки на полі з'явився Бету, який вивів "б'янконері" вперед. Вже у доданий час він оформив дубль, а за хвилину до цього відзначився Самарджіч. Як наслідок, Удіне піднявся вже на четверту сходинку турнірної таблиці Серії А.

Лаціо у домашньому матчі з Вероною міг виходити вперед в середині першого тайму: Башіч з району одинадцятиметрової позначки бив у ліву дев'ятку – Монтіпо врятував. Однак на перерву переможцями мали йти гості – Анрі вже у доданий час з кутового закрутив м'яч у... поперечину. Після відпочинку Лаціо таки реалізував свою перевагу – Мілінковіч-Савіч вирізав з правого флангу на дальню штангу і Іммобіле головою замкнув у порожні ворота (голкіпер і захисник не дотягнулись до м'яча).

Канчельєрі на останній хвилині збільшив перевагу римлян, але офсайд повернув рахунок до мінімального. Іліч у відповідь міг врятувати Верону, але м'яч зрізався з ноги і влучив прямісінько у Проведеля. Зрештою вже на шостій доданій Луїс Альберто поставив масну крапку, пробивши у кут воріт.

Програму дня закривав матч у Турині, де Ювентус приймав Салернітану. Підопічні Массімо Аллегрі стартували у чемпіонаті не дуже якісно (у них із салернцями після 6-ти турів було порівно очок ), однак фаворитами все одно вважали "б'янконері". Реальність же шокувала місцевих фанатів – "стара синьйора" не створила жодного моменту в першому таймі, а команда Давіде Ніколи домінувала й забила двічі ще до перерви.

На 18-й хвилині Куадрадо помилився при перехопленні діагоналі, дозволивши Маццокі прорватись лівим флангом і прострілити на дальню стійку. Кандрева замкнув – 1:0! У компенсований же час Бремер підіграв собі рукою в штрафному, за що призначили пенальті. Його реалізував Пйонтек. Втім, на початку другого тайму Костіч повернув Юве в гру, відібравши м'яч у Кулібалі й виконавши подачу точно на голову Бремеру – 1:2!

Після цього туринці захопили ініціативу, не відпускаючи її до фінального свистка. Втім, за 40 хвилин підопічні Макса Аллегрі створили тільки кілька небезпечних прострілів та два хороших удари метрів з 20-ти. Влаховіч пробив над поперечкою, а Мілік її зачепив. Салернітана організувала кілька моментів у відповідь, але не забила. Все йшло до заслуженої перемоги гостей.

Арбітр компенсував чотири хвилини, однак саме на них салернці "поплили". На 90+2-й Вільєна збив у власному штрафному Алекса Сандро, за що арбітр дав пенальті. Голкіпер парирував постріл Бонуччі з "позначки", але не встиг накрити добивання. 1:2! На 90+5-й же Ювентус заробив кутовий, подачу з якого замкнув Мілік. На радощах Арек навіть отримав другу жовту картку. Футболісти Салернітани, своєю чергою, почали вимагати скасувати гол, адже Бонуччі заліз в офсайд.

На полі почалася масштабна сутичка, яка завершилась вилученнями Куадрадо, Фасіо та Массімо Аллегрі. Після цього рефері глянув повтор і скасував гол! У підсумку, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ