УКР РУС

Лаціо вирвав перемогу у Флоренції, Рома здолала Мілан, Аталанта знищила Удінезе: 9-й тур Серії А, неділя

27 жовтня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові поєдинки 9-го туру Серії А. Звіт матчів читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 9-й тур

Болонья – Сампдорія – 2:1

Голи: Паласіо, 48, Бані, 78 – Габ'ядіні, 64

Аталанта – Удінезе – 7:1

Голи: Ілічіч, 21, 43, Мурієль, 35 (пен), 48, 75 (пен), Пашаліч, 52, Траоре, 83 – Окака, 12

Вилучення: Опоку, 32 (У)

СПАЛ – Наполі – 1:1

Голи: Куртіч, 15 – Мілік, 9

Торіно – Кальярі – 1:1

Голи: Дзадза, 69 – Нандес, 40

Рома – Мілан – 2:1

Голи: Джеко, 41, Дзаньйоло, 58 – Т. Ернандес, 55

Фіорентина – Лаціо – 1:2

Голи: К'єза, 28 – Корреа, 22, Іммобіле, 89

Вилучення: Раньєрі, 90+7

Болонья у рідних стінах приймала Сампдорію Клаудіо Раньєрі. У першій половині зустрічі господарі створили більше моментів, але відкрити рахунок так і не змогли. Натомість Сампдорія відзначилась хіба ударом Габ'ядіні – м'яч після добивання влучив у стійку та вилетів за межі поля. По перерві Болонья таки забила зусиллями Паласіо у класній контратаці, але підопічні Раньєрі досить швидко відігрались – Габ'ядіні красивим ударом здалеку переграв кіпера "червоно-синіх". На 78-й хвилині Бані замкнув подачу з кутового – 2:1, й більше рахунок у матчі не змінювався. Сампдорія залишається на останній сходинці Серії А.

В іншому матчі дня Удінезе завітав у гості до Аталанти Руслана Маліновського, який, до слова, залишився у запасі. Гості несподівано швидко відкрили рахунок через провал оборони "бермагасків" – Окаку легко переграв кіпера. Утім, господарі відігрались вже за 10 хвилин – на 21-й Ілічіч реалізував вихід віч-на-віч, а невдовзі гості самі полегшили завдання на матч для підопічних Гасперіні – Опоку пішов ззаду у підкат, отримав другу жовту та пенальті, який легко реалізував Мурієль. Наприкінці тайму Ілічіч оформив дубль, а команди пішли на перерву – 3:1. На початку другого тайму Мурієль також забив вдруге, а Маліновський вийшов на поле, коли рахунок був вже не зовсім непристойний після голу Пашаліча. Господарі не зупинялись навіть після 5-го забитого й на 74-й знову з пенальті забив Мурієль та 17-річний Траоре – 7:1!

Паралельно Наполі грав у гостях зі СПАЛом. Неаполітанці очікувано повели у рахунку вже на 9-й хвилині завдяки влучному пострілу Міліка, однак Куртіч так само швидко зумів зрівняти рахунок після пасу Стрефецці. Тож на перерву команди пішли без переможця – 1:1. По перерві у підопічних Анчелотті відверто не клеїлась гра попереду, хоча свої моменти мали той самий Мілік та Фабіан Руїс, утім, не змогли їх реалізувати. СПАЛ натомість гідно вистояв до фінального свистка – 1:1.

У Турин завітав Кальярі на поєдинок з місцевим Торіно. Команди мали приблизно однакову кількість нагод забити, але відрили рахунок гості – Нандес прошив голкіпера ударом у нижній кут. Туринці зуміли відігратись уже в середині другого тайму – Дзадза замкнув простріл Белотті з лівого флангу. Зрештою, до кінця матчу команди так і не змогли визначити переможця, відзначившись у кожному з таймів – 1:1.

Рома у рідних стінах приймала Мілан. Гості непогано розпочали матч, організувавши кілька небезпечних моментів – особливо виділявся Сусо, який завдав низку непоганих пострілів по воротах і навіть забив гол, який скасували через офсайд. Римляни стали активнішими ближче до завершення першого тайму, відкривши рахунок саме в цей період. На 41-й хвилині Манчіні скинув подачу з кутового на дальню стійку, а Джеко замкнув – 1:0.

За 10 хвилин по перерві "россонері" відігралися зусиллями Тео Ернандеса, однак ще через три Дзаньйоло відновив перевагу римлян, скориставшись вдалим відскоком перед штрафним і пробивши під ліву стійку. На 79-й Фасіо провів третій м'яч у ворота гостей, але його не зарахували через положення поза грою. Зрештою, попри всі спроби, Мілан так і не відігрався.

У останньому матчі туру зустрічались претенденти на місце принаймні у першій шістці Серії А – Фіорентина вдома приймала Лаціо. Римляни зуміли забити першими й повести у рахунку на 22-й хвилині – Іммобіле вивів Корреа на побачення з голкіпером, той його прибрав на замасі й забив уже в порожні ворота. Втім, уже за 6 хвилин "фіалки" зрівняли рахунок – Рібері, який проживає другу молодість у Флоренції, віддав прострільну передачу на К'єзу, а молодий нападник переграв Стракошу ударом у кут. По перерві Луліч міг знову виводити Лаціо вперед, але його удар у дев'ятку дивом потягнув голкіпер. Та що де вдалось Лулічу, вдалось у Іммобіле, який на 89-й хвилині замкнув подачу з флангу ударом головою! А на шостій доданій арбітр вилучив Раньєрі та поставив пенальті у ворота господарів, який, втім, не міг реалізувати Кайседо. 1:2 у підсумку.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ