УКР РУС

Рома поступилась Наполі – третя поспіль поразка Фонсеки: 30-й тур Серії А, неділя

6 липня 2020 Читать на русском

У рамках 30-го туру Серії А відбулось 6 матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 30-й тур

Інтер – Болонья – 1:2

Голи: Лукаку, 22 – Джувара, 74 , Барроу, 80

Нереалізований пенальті: Мартінес, 62

Вилучення: Бастоні, 77 (друга жовта) – Соріано, 57

Парма – Фіорентина – 1:2

Голи: Куцка, 49, (пенальті) – Пульгар, 19, (пенальті) 31, (пенальті)

Брешія – Верона – 2:0

Голи: Папетті, 52, Доннарумма, 90+6

Сампдорія – СПАЛ – 3:0

Голи: Лінетті, 12, 45+3, Габ'ядіні, 45

Удінезе – Дженоа – 2:2

Голи: Фофана, 44, Лазанья, 73 – Пандев, 81, Пінамонті, 90+7

Нереалізований пенальті: Панамонті, 90+6

Наполі – Рома – 2:1

Голи: Кальєхон, 55, Інсіньє, 82 – Мхітарян, 60

Ігровий день розпочинав поєдинок Інтер – Болонья. На 13-й хвилині господарям вдалось відкрити рахунок, але арбітр скасував гол через офсайд. Трохи згодом, на 22-й Лукаку на добиванні зумів спрямувати шкіряного у ворота. А під завісу тайму гості мали можливість відігратись. Орсоліні увірвався у штрафний майданчик і потужно пробив, однак голкіпер врятував ворота непоганим сейвом.

Лаціо розгромно програв Мілану, Ювентус переміг Торіно в дербі – чемпіонська інтрига в Серії А вмерла

Після перерви Болонья залишилась у меншості. Пряму червону отримав Соріано за зрив атаки. І одразу на 62-й за фол у штрафному майданчику був призначений пенальті. Його не зміг реалізувати Мартінес – з його ударом по центру воріт легко впорався голкіпер. Попри те, що гості залишились у меншості, їм вдалось відігратись. На 74-й Муса Джувара підхопив м'яч після сумбуру у карному суперника і потужно пробив у лівий кут воріт. А на 77-й після другої жовтої, яку отримав Бастоні, сили зрівнялись. Одразу на 80-й Муса Барроу замкнув навісну передачу Домінгеса, вивівши свою команду уперед. Фінальний свисток зафіксував поразку "нерадзуррі" – 1:2.

Парма приймала Фіорентину. На 19-й хвилині після фолу у штрафному майданчику арбітр призначив пенальті. Його реалізував Пульгар – воротар кинувся у іншу сторону від м'яча. А трохи згодом, на 31-й аналогічна ситуація повторилась. Одинадцятиметровий знову взявся виконувати Пульгар, цього разу голкіперу не вистачило лічених сантиметрів, щоб дотягнутись до м'яча.

А у другому таймі було призначене ще один пенальті, тільки цього разу у ворота "фіалок". Його реалізував Куцка, потужно пробивши у ліву дев'ятку. Господарі намагались відігратись, проте жодного небезпечного моменту до кінця матчу створити так і не змогли.

Верона на виїзді зустрічалась із Брешією. На 23-й Дзакканьї мав чудову нагоду забити. Він отримав передачу у межах штрафного суперника і пробив, однак голкіпер надзвичайним сейвом врятував ворота своєї команди. Одразу після перерви господарі змогли вийти уперед. Це Папетті замкнув навіс Тоналлі з кутового. Гості намагались відіграти, але захист суперника діяв на "відмінно". Під завісу зустрічі ще й Доннарумма вийшов віч-на-віч із воротарем та потужно пробив у ліву дев'ятку. Фінальний свисток зафіксував перемогу Брешії – 2:0.

СПАЛ завітав у гості до Сампдорії. Господарі зуміли забезпечити собі комфортну перевагу в рахунку ще до кінця першого тайму. На 12-й Лінетті, через помилку захисника, перехопив м'яч біля штрафного суперника і потужно пробив під праву стійку. А на 45-й Габ'ядіні чудово виконав штрафний, пробивши точнісінько під перекладину. Під завісу тайму перевагу закріпив той же Лінетті, який отримав чудову розрізну від Раміреса і спрямував шкіряного у сітку.

Удінезе зустрічався із Дженоа. На 29-й господарі мали чудову нагоду відкрити рахунок. Лазанья увірвався у штрафний майданчик і блискавично пробив у лівий кут воріт, однак голкіпер виконав чудовий сейв, врятувавши свою команду. А під завісу тайму Фофана головою замкнув навіс Де Пауля, спрямувавши м'яч у сітку.

На 73-й перевагу закріпив Лазанья, який знайшов вільний простір у штрафному суперника і пробив під поперечину. Після цього "грифони" ніби прокинулись. На 81-й Пандев вийшов на ударну позицію і вистрілив з району одинадцятиметрової позначки під ліву стійку. А під завісу зустрічі рахунок зрівняв Пінамонті. Він не зумів реалізувати пенальті, але виправився на добиванні.

Завершував ігровий день поєдинок Наполі – Рома. У першому таймі зустрічі було лише два небезпечних моменти. На 15-й Мілік підхопив м'яч у штрафному суперника та блискавично пробив по центу воріт, однак голкіпер впорався з його ударом. А трохи згодом, на 33-й той же Мілік вистрибнув назустріч навісній передачі та завдав удару головою, проте м'яч влучив у поперечину.

Другу половину зустрічі Наполі розпочав із активного пресингу і на 55-й це дало свої плоди. Хосе Кальєхон в дотик замкнув навісну передачу Маріо Руя – голкіперу не вистачило лічених сантиметрів щоб взяти м'яч. Після цього ініціативу перехопили "римляни". На 60-й Мхітарян майстерно вийшов на ударну позицію і пробив точнісінько під ліву стійку – 1:1. А під завісу зустрічі Інсіньє ефектно закрутив у праву дев'ятку, вивівши свою команду уперед. "Вовки" намагались відігратись і навіть створили декілька небезпечних моментів, але забити до кінця матчу так і не змогли. Фінальний свисток зафіксував перемогу Наполі – 2:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ