УКР РУС

Мілан на виїзді здолав Монцу і піднявся у топ-3 Серії А, Болонья на останній хвилині вирвала перемогу у Сампдорії

18 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 23-му турі чемпіонату Італії відбулося два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 23-й тур

Сампдорія – Болонья – 1:2

Голи: Сабірі, 68 (пен.) – Соріано, 28, Орсоліні, 90

Нереалізований пенальті: Сабірі, 71

Монца – Мілан – 0:1

Гол: Мессіас, 31

Наполі впевнено переграв Сассуоло, відірвавшись від переслідувачів на 18 очок

У першому матчі дня Сампдорія приймала Болонью. Генуезці, які останні 6 матчів не знали смаку перемог, були налаштовані рішуче. Вже на початку матчу Габб'ядіні завдавав небезпечного удару, але м'яч пролетів над поперечиною. На жаль, цей постріл виявився єдиним до перерви у площину воріт. Натомість Болонья свій шанс не змарнувала – Соріано поцілив у правий нижній кут. Господарі сподівались на VAR, сигналізуючи про офсайд, але відеопомічник підтвердив правильність рішення судді.

В середині другого тайму Лукумі притримав суперника і рефері призначив пенальті. Сабірі впевнено переграв Скорупскі. За 2 хвилини Соса зіграв рукою і Сампдорія отримала фантастичний шанс вирватись вперед. Сабірі знову підійшов до позначки, але цього разу обдурити поляка не зміг. Після добивання Лукашу навіть довелось надавати допомогу. Здавалось, матч так і завершиться нічиєю, але на останній хвилині Орсоліні прорвався правим флангом до воріт "моряків" і з гострого кута закрутив неймовірну красу. Перемога принесла Болоньї 32 очки і підня одразу на сьому сходинку, Сампдорія з 11-ма пуктами – передостання.

У ще одному матчі Мілан на виїзді здолав Монцу. Леау в середині першого тайму міг виводити "россонері" вперед, але влучив у стійку. Свою спробу змарнував і Діас, не зумівши переграти голкіпера. А от Мессіас не схибив на добиванні і на перерву команди пішли за переваги гостей.

Ернандес після відпочинку мав подвоювати, але був неточним. Згодом він же, після падіння, вимагав пенальті, однак арбітр проігнорував епізод. В середині другої сорокап'ятихвилинки Чуррія ледь не відновив статус-кво, потужним ударом струсонувши стійку. На останніх хвилинах Мілан був ближчим до того, аби забити ще раз, але обмежився мінімальною перемогою, яка винесла його на третю сходинку турнірної таблиці Серії А.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ