УКР РУС

Бетіс розгромив Алавес і втримав позицію у зоні ЛЧ, Еспаньйол на останніх секундах врятував нічию з Кадісом

19 січня 2022 Читать на русском

Алавес в рамках поєдинку 21-го туру Ла Ліги зазнав нищівної поразки від Бетіса (0:4), а Кадіс не втримав перемогу над Еспаньйолом (1:1). Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 21-й тур

Бетіс – Алавес – 4:0

Голи: Іглесіас, 11, 41, Каналес, 29, Хуанмі, 54

Кадіс – Еспаньйол – 2:2

Голи: Негредо, 55, Альєхо, 90+1 – Морланес, 10, Де Томас, 90+6

Бетіс після трьох турів без перемог ризикував втратити позицію у зоні ЛЧ, адже Атлетіко та Сосьєдад відставали всього на одне очко, Барса – на два, а Райо Вальєкано – на три. Підопічним Мануеля Пеллегріні терміново треба було виграти, тож домашній поєдинок проти Алавеса (8 матчів без звитяг) виявився дуже своєчасним. Господарі не стали затягувати з виносом команди із зони вильоту, відкривши рахунок вже на 11-й хвилині зустрічі внаслідок подачі Каналеса зі стандарту та замикання від Борхи Іглесіаса.

На 29-й хвилині Каналес додав до асисту ефектний гол, вистріливши з дальньої дистанції у ліву дев'ятку з рикошетом від поперечки. На 41-й хвилині Борха Іглесіас оформив дубль, реалізувавши вихід віч-на-віч, а в компенсований час на побачення з голкіпером вийшов Хуанмі – втім, він не зміг його перекинути. Не біда! На старті другого тайму Хуанмі отримав черговий шанс виконати парашют на Пачеко – цього разу нападник не підкачав. 4:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Кадіс у домашньому поєдинку проти Еспаньйола намагався перервати 8-матчеву безвиграшну серію, однак вже на 10-й хвилині "підводники" пропустили гол. Відзначитись вдалося Морланесу – він прийняв передачу від Дардера в штрафний і пробив у правий нижній кут. Кадіс у відповідь провів низку гострих моментів, але прекрасна гра Дієго Лопеса не дозволила зрівняти рахунок.

Відпочивати команди відправились за мінімальної переваги каталонців, однак на початку другого тайму Негредо відновив статус-кво, зігравши на добиванні. 1:1! На 80-й хвилині він же забив другий гол у ворота Еспаньйола, однак його скасували через офсайд. У компенсований час свіжий Іван Альєхо таки вивів Кадіс уперед – втім, на останніх секундах зустрічі Де Томас зрівняв рахунок з передачі Дардера. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нічию.

"Мойєс випустив Ярмоленка, показуючи – як все погано": солодкий прощальний бонус для українця у Вест Хемі (не)реальний