УКР РУС

Севілья розбила Реал Сосьєдад, Вільяреал на останніх хвилинах обіграв Леванте: 27-й тур Ла Ліги, матчі неділі

10 березня 2019 Читать на русском

У рамках 27-го туру іспанської Прімери між Сельтою та Бетісом завершився важкою перемогою андалусійців (0:1), Валенсія в меншості переграла Жирону, Севілья перестріляла Реал Сосьєдад завдяки хет-трику Бен-Єддера.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 27-й тур

Сельта – Бетіс – 0:1

Голи: Хесе, 83

Жирона – Валенсія – 2:3

Голи: Рамальйо, 22, Стуані, 83, (пен) – Гедеш, 14, Парехо, 53, Торрес, 90

Вилучення: Ронкалья, 72

Леванте – Вільяреал – 0:2

Голи: Робер, 90+3, (аг), Чуквуєзе, 90+6

Севілья – Реал Сосьєдад – 5:2

Голи: Сарабія, 25, Бен-Єддер, 48, 58, 61, Оярасабль, 69, (аг) – Оярасабль, 28, 77, (пен)

Програму недільних матчів 27-го туру іспанського чемпіонату відкривав поєдинок у Віго, де Сельта приймала Бетіс. Команди продемонстрували динамычну гру, в якій андалусійці виглядали активніше, а галісійці – гостріше. У першому таймі господарі могли відкрити рахунок після ударів Гомеса та Мендеса з меж штрафного, але обом трохи забракло точності. У гостей був непоганий постріл Хесе з краю карного майданчику, однак голкіпер Бланко спокійно спіймав м'яч. Другий тайм виявився більш закритим, але Бетіс виглядав ще більш агресивно. Зрештою, забив той, хто більше хотів: на 83-й хвилині Хесе зіграв на добиванні після того, як Бланко витягнув складний удар Тельйо – 0:1. Більше голів у матчі забито не було.

Реал звернувся до Бетіса щодо можливості придбання Ло Чельсо

Таким чином, Бетіс набрав 39 очок та піднявся на шосте місце в турнірній таблиці – щоправда, Севілья та Валенсія можуть повернути втрачені позиції вже за кілька годин. Сельта з 25 заліковими балами залишилась на вісімнадцятій сходинці в турнірній таблиці.

Валенсія у результативному матчі вирвав перемогу в Жирони. В першому таймі на гол Гедеша результативно відповів Рамальйо. По перерві Парехо знову вивів левантійців вперед. Ронкалья підвів "кажанів", отримавши другу жовту картку, а Стуані ударом з пенальті знову зрівняв рахунок. Здавалось, що команди розійдуться нічиєю, але на останніх хвилинах Торрес приніс перемогу Валенсії.

Завдяки цій перемозі Валенсія набрала 39 очок та залишилась на 7 місце, Жирона з 31 пунктом залишилась на 14 позиції.

Вільяреал на останніх хвилинах вирвав перемогу в Леванте. В першому таймі Леванте мав виходити вперед в рахунку, але гол Рочіни скасували після перегляду відеоповтору. Леванте продовжував атакувати, проте забити не вдавалось. Під кінець матчу Вільяреал перехопив ініціативу і зміг реалізувати одразу два моменти. Вже в компенсований час Робер зрізав м'яч у власні ворота, а трохи пізніше Чуквуєзе поставив крапку в матчі.

Завдяки цій перемозі Вільяреал набрав 26 очок і піднявся із зони вильоту, Леванте з 30 пунктами залишився на 15 місці.

Севілья вдома розтрощила Реал Сосьєдад. В першому таймі команди грали на рівних і пішли на перерву за рахунку 1:1. А от по перерві Бен-Єддер оформив хет-трик, а Оярасабль зрізав м'яч у власні ворота, який щоправда відіграв ще один гол, проте більшого Севілья не дозволила.

Севілья завдяки цій перемозі піднялась на 6 позицію, Реал Сосьєдад з 35 пунктами розташувався на 9 місці.