УКР РУС

Алавес зіграв у результативну нічию з Севільєю: 14 тур Ла Ліги, матчі неділі

2 грудня 2018 Читать на русском

В матчах 14 туру Ла Ліги Бетіс переграв Реал Сосьєдад, Атлетіко несподівано втратив очки в матчі з Жироною, а Алавес та Севілья поділили очки.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 14 тур

Бетіс – Реал Сосьєдад – 1:0

Гол: Хуніор, 33

Жирона – Атлетіко – 1:1

Голи: Стуані, 45, (пен) – Рамальйо, 82, (аг)

Алавес – Севілья – 1:1

Голи: Хоні, 38 – Бен-Єддер, 78

Бетіс вдома обіграв Реал Сосьєдад. Команди грали весь матч на рівних, проте вийти вперед вдалось андалусійцям. Після подачі з кутового Карвалью головою продовжив на Хуніора, якого ніхто не тримав на дальній стійці. Цей гол став єдиним у матчі і "зелено-білі" святкували перемогу.

А от Атлетіко на виїзді не зумів переграти Жирону. Жиронці влаштували бій "матрацникам", ні в чому не поступаючись супернику. В першому таймі мав нагоду відзначитись Сауль, проте влучив у поперечку. Тут спрацювало негласне правило футболу "не забиваєш ти – забивають тобі". Облак збив форварда господарів, а Стуані реалізував пенальті. В другому таймі Атлетіко був більш наполегливим в атаці і зміг відігратись. Щоправда, забив Рамальйо у власні ворота і цей гол став вирішальним у матчі.

Матч між Алавесом та Севільєю проходив дуже рівно. На 30-х хвилинах справа почала близитись до голу Севільї: спочатку арбітр не помітив гру рукою Дуарте у власному штрафному, а потім Сілва пробив з носка поруч зі штангою. Тим не менш, першим забив Алавес: на 38-й Хоні замкнув простріл Кальєрі з правого краю штрафного – 1:0. У другому таймі почалися гойдалки з обопільними виходами один на один та небезпечними ударами з різних відстаней – і сильнішою у них виявилася Севілья, яка відігралася на 78-й хвилині зусиллями Бен-Єддера, забившого головою після подачі Сарабії. Втім, вирвати перемогу ні андалусійці, ні баски так і не змогли

Таким чином, Бетіс набрав 19 очок і наздогнав Реал Сосьєдад, команди розташувались на 10 та 9 місцях відповідно. Атлетіко набрав 25 очок і зрівнявся з Барселоною, яка сьогодні зустрінеться з Вільяреалом, а Жирона розташувалась в зоні єврокубків з 21 пунктом. Севілья залишилась на другій сходинці з 27 очками та мінімальним відставанням від Барси, а Алавес з 24 очками продовжив замикати зону Ліги чемпіонів.