УКР РУС

Барселона розтрощила Бетіс, Мессі та Суарес оформили дублі

21 січня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Беззаперечний лідер на класі оформив чергову перемогу у 20 турі Ла Ліги.

До першого пропущеного голу Бетіс практично ні в чому не поступався Барселоні і створив ряд непоганих моментів біля воріт тер Штегена. Проте гості усе вирішили упродовж ударної 10-хвилинки у другому таймі, коли почергово забивали Ракітіч, Мессі і Суарес. Довершили розгром все ті ж нестримні Лео та Луїс, які оформили по дублю – 0:5.

Бетіс – Барселона – 0:5 – відео голів та огляд матчу

Після 20 турів Барселона набирає 54 очки і на 11 пунктів випереджає Атлетіко, який йде другим. Бетіс опускається на 11-ту сходинку (27 очок).

Сплячий режим Барси у першому таймі

Господарі поля, які достатньо комфортно почуваються в атаці (33 голи в 19 матчах – це більше, ніж в Атлетіко, який посідає другу сходинку чемпіонату), розпочали матч гостріше і кілька разів пробили по воротах тер Штегена. У Барселони не вдавалися швидкі переходи від оборони в атаку. На лівому фланзі помилявся Андре Гомеш, тож отримав під час паузи кілька "лагідних" від Вальверде. Перший акцентований удар гості завдали аж на 25-ій хвилині, коли Серхі Роберто не влучив у рамку.

Мессі та Суарес мовчали. Натомість у складі Бетіса особливим старанням відзначався Крістіан Тельйо. І це зрозуміло – упродовж 6 років він не зумів стати гравцем основного складу "блаугранас", тож тепер кортіло довести каталонцям, що таки чогось вартий. Тим не менше, на відпочинок команди пішли при нулях на табло.

Травма Вермалена

На 40-ій хвилині Вальверде здійснив вимушену заміну, випустивши Умтіті замість Вермалена. Томас в абсолютно невинному епізоді, наздоганяючи опонента, схопився за ліве стегно, і не зміг продовжити матч. Бельгієць, знаменитий своєю травматичністю, розпочав стабільно виходити на поле з кінця листопада, зіграв у чемпіонаті 7 поєдинків – і ось нові проблеми.

Голи-близнюки

Усе вирішили перші два м’ячі, забиті Ракітічем та Мессі невдовзі після перерви. Стилістично вони виглядали, наче під копірку. Гравці Барселони високо зустрічали суперників, перехоплювали м’яч і виводили Івана та Ліонеля на побачення із голкіпером. Адан не мав жодних шансів врятувати Бетіс.

Після цього господарі не знайшли у собі фізичних, а найголовніше – моральних сил, щоб продовжувати битись із монстром. Ну а Барса зупинятися не вміє і не хоче – навіть тоді, коли гру вже зроблено. До фінального свистка гості забивали ще тричі. Повний розгром.

Мессі та Суарес – традиційний космос

Обрати героя матчу з-поміж цих двох кілерів у бутсах – завдання надскладне. Та й навіщо? Вони обоє заслужили тільки на максимальну оцінку. У Мессі – 2 голи + 1 асист, у Суареса – 2 голи + 2 асисти. У снайперському заліку Прімери аргентинець довів кількість своїх голів до 19, уругваєць – до 15. При цілковитому провалі Роналду, схоже, саме вони розіграють між собою Трофео Пічічі – Аспас, Стуані чи Дзадза, при всій повазі, не розглядаються в якості серйозних конкурентів.

Щодо Барселони, то 11 очок переваги над Атлетіко, 14 – над Валенсією і 19 – над Реалом дозволяють каталонцям зі спокійною душею готуватися до 1/8 фіналу ЛЧ проти Челсі. Вдома все – під контролем.

Цікаві факти

Ліонель Мессі довів лік своїх голів у чемпіонаті Іспанії до 368. Рекорд Герда Мюллера не лише побитий, а й успішно забутий. Далі буде.

Луїс Суарес відзначився у шостому матчі Прімери поспіль. Мессі – у четвертому поспіль.

Бетіс, попри безтурботний статус міцного середняка цього сезону, просто провально грає в обороні. У 20 матчах "огірки" пропустили вже 41 гол. Гірше захищаються лише Депортіво (44 пропущені) та Лас-Пальмас (47).

Ла Ліга, 20 тур

Бетіс – Барселона – 0:5 (0:0)

Голи: Ракітіч, 59, Мессі, 64, 80, Суарес, 69, 90