УКР РУС

Баварія в більшості розгромно перемогла Бешикташ: огляд матчу

20 лютого 2018 Читать на русском

Бешикташ після вилучення Домагоя Віди крупно програв у Мюнхені в рамках першого матчу 1/8 Ліги Чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Господарі поля активніше розпочали гру: Мюллєр неточно пробив головою, Коман виконував непоганий обвідний удар в правий нижній кут, та Бешикташ врятував Фабрі. Також свій момент мав Відаль, але після подачі Кімміха чілієць головою пробив повз ворота.

Вилучення Віди

Переломним моментом в матчі стала 16 хвилина: капітан Бешикташу Хатчінсон віддав невдалу передачу біля власного штрафного майданчика, а Домагой Віда, виправляючи помилку свого партнера по команді, "скосив" Лєвандовскі та отримав пряму червону картку за "фол останньої надії". Для хорватського захисника це був дебютний єврокубковий матч у складі турецької команди.

Баварія – Бешикташ: Віда був вилучений вже на 16-й хвилині

Наставник Бешикташу Шенол Гюнеш після вилучення Віди "опустив" Меделя на позицію центрального захисника. До честі гостей, вони не знітилися, і через пару хвилин Вагнер Лав мав відкривати рахунок: бразильський нападник по черзі обіграв Хуммельса та Боатенга, вийшов віч на віч з Ульрайхом, але пробив вище воріт.

Баварський натиск та перший гол

Баварія, граючи в більшості, з кожною хвилиною збільшувала тиск на ворота гостей. Здалеку пробивав Хаві Мартінес, але удар вийшов несильним і Фабрі без проблем забрав м'яч. Згодом Боатенг пасом із глибини поля знайшов у штрафному Алабу, але удар австрійця був заблокований захисниками Бешикташу. На 30 хвилині просто фантастичний момент не використав Хуммельс: Хамес вирізав м'яч точно на голову німецькому захиснику, той "розстрілював" Фабрі, але голкіпер Бешикташу якимось дивом перевів м'яч на кутовий.

Бешикташ зміг "огризнутися". Спочатку Куарежма на правому фланзі обіграв Хуммельса і пробив з гострого кута по воротах Ульрайха, та голкіпер Баварії перевів м'яч на кутовий. А трохи згодом після сильного удару Пепе з-за меж штрафного майданчика м'яч просвистів над поперечиною.

Баварія змогла забити лише на 43 хвилині: Коман прострілив з лівого флангу, м'яч від ноги Алаби відскочив до Мюллєра, який з пари метрів відкрив рахунок у матчі. Гол в роздягальню, який зовсім не входив в плани підопічних Гюнеша, адже навіть попри вилучення в першому таймі Бешикташ впевнено грав у захисті за рахунок якісної колективної гри та підстраховки.

Роббен посилює гру Баварії в атаці, Лєвандовскі асистує та забиває

Перед самим закінченням першого тайму Хайнкес змушений був через травму поміняти Хамеса на Роббена. Голандський вінгер не розчарував та суттєво посилив гру мюнхенського клубу в атаці. На старті другого тайму головний голеадор Баварії Роберт Лєвандовскі зі штрафного влучив у стійку, а вже за кілька хвилин став автором гольової передачі на Комана, який зробив рахунок 2:0.

Після другого пропущеного м'яча, Гюнеш зняв з гри активного Вагнер Лава, та випустив на поле ще одного захисника Тошича. Очевидно, наставник Бешикташу сподівався на збереження більш менш комфортного гостьового результату 0:2, особливо враховуючи обставини, в яких його команда опинилася вже у першому таймі. Але не судилося. Баварія продовжувала тиск на ворота гостей, і на 66 хвилині Мюллєр забив третій м'яч в ворота турків після навісної передачі від Кімміха.

Баварія – Бешикташ – 5:0 – відео голів та огляд матчу

Бешикташ після заміни єдиного свого чистого нападника майже перестав переходити середину поля, а Баварія контролювала м'яч, і продовжувала шукати шляхи до воріт Фабрі, в основному зусиллями свіжого Роббена. Моменти, для того щоб забити четвертий м'яч мали Мюллєр та Коман, але перший пробив головою вище воріт, а удар другого виявився легкою здобиччю для голкіпера Бешикташу.

Лєвандовскі не пішов з поля без голів: спочатку польський форвард Баварії опинився першим на добиванні після дальнього удару Хуммельса та сейву Фабрі, а згодом на дальній штанзі замкнув прострільну передачу від Мюллєра.

У підсумку, нищівна поразка Бешикташу 0:5, яка майже не залишає турецькому клубу шансів на продовження боротьби в турнірі, а Баварія перетворює поїздку у Стамбул в напівтуристичну.

Цікаві факти

Баварія виграла усі 5 матчів в Лізі Чемпіонів цього сезону під керівництвом Юппа Хайнкеса

В нинішньому сезоні це єдина пара 1/8 фіналу, в якій зійшлися діючі чемпіони своїх країн

Бешикташ раніше не грав в плей-офф Ліги чемпіонів. Його кращим результатом у Європі був чвертьфінал Кубку чемпіонів 1986/87, де «чорні орли» з загальним рахунком 0:7 поступилися київському Динамо

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

Баварія – Бешикташ – 5:0

Голи: Мюллєр, 43, 66, Коман, 52, Лєвандовскі, 79, 88