УКР РУС

Бешикташ переміг Лейпциг, Порту впевнено здолав Монако та пройшов у 1/8 Ліги чемпіонів

6 грудня 2017 Читать на русском

Бешикташ завадив Лейпцигу вперше в історії вийти у плей-оф Ліги чемпіонів, Порту впевнено здолав Монако та посів друге місце у групі.

Бешикташ ще до 6 туру вирішив питання виходу у плей-оф Ліги чемпіонів. Турки швидко вийшли вперед. Негредо вдало реалізував пенальті на 10 хвилині матчу. Лейпциг розумів, що треба перемагати, тому активно атакував. На 82 хвилині Лейпциг ще й залишився у меншості – Ільзанкер отримав другу жовту картку. Але німці все ж змогли зрівняти рахунок. Набі Кейта на 87-й хвилині після сольного проходу переграв голкіпера Бешикташа. Але турки все ж здобули перемогу, на 90-й хвилині гол забив Таліска. Матч закінчився з рахунком 1:2. Цього результату вистачило Бешикташу аби заробити 14 очок і зайняти перше місце у квартеті.

У другому матчі групи Порту розпочав розгром Монако ще на 9 хвилині матчу. Абубакар вдало реалізував вихід один на один з воротарем суперника. Вже на 33 хвилині камерунець зробив дубль та подвоїв перевагу своєї команди. На 38-й хвилині сталась невеличка потасовка, у результаті якої арбітр гри видалив по гравцю у кожній з команд. Філіпе у Порту та Газзеля у Монако. Порту довів рахунок до розгромного ще у першому таймі. Після передачі Абубакара, Браїмі вдало реалізував вихід віч-на-віч.

На 61-й хвилині Глік забив гол престижу для Монако, вдало реалізував пенальті, щопрада вже за 5 хвилин Теллес зробив рахунок 4:1. Але французи не збирались опускати руки. На 78-й хвилині Фалькао скоротив відставання від суперника на 2 м'ячі. Все ж, через 10 хвилин Соареш встановив остаточний рахунок – 5:2.

Таким чином, Бешикташ набирає 14 очок та виходить з групи з 1 місця, Порту з 10 заліковими пунктами вийде у пле-оф з 2 сходинки, Лейпциг заробив 7 очок та прямує у Лігу Європи, а Монако з 2 очками залишається без єврокубкової весни.

Ліга чемпіонів. Група G, 6 тур.

Лейпциг – Бешикташ – 1:2

Голи: Кейта, 87 Негредо, 10 (пен.), Таліска, 90

Вилучення: Ільзанкер, 82 (Лейпциг)

Порту – Монако – 5:2

Голи: Абубакар, 9, 33, Браїмі, 45, Теллес, 66, Соареш, 87 – Глік 61 (пен.), Фалькао (78)

Вилучення: Феліпе, 38 – Геззаль, 38