УКР РУС

Манчестер Юнайтед обіграв Бернлі у важкому виїзному поєдинку

20 січня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У 24 турі АПЛ команда Моурінью продовжила свою переможну серію.

Після "сухого" і бідного на небезпечні моменти першого тайму, команди розігралися у другій 45-хвилинці. Героєм МЮ вкотре став Антоні Мартіаль, який на 54-ій хвилині блискучим ударом під поперечку реалізував асист Лукаку.

Манкуніанці набирають 53 очки і принаймні на дві години скорочують відставання від Ман Сіті до 9 пунктів. Бернлі опускається на 8-му сходинку. У команди Шона Дайча – 34 очки, як і в Лестера, який тепер – сьомий.

Бернлі – міцний горішок

З часу попередньої зустрічі суперників не минуло й місяця. 26 грудня на "Олд Траффорд" скромний Бернлі ледь не сотворив гучну сенсацію, адже вів у рахунку 2:0. МЮ тоді врятував лише один пункт, звівши важкий матч до нічиєї.

Головна чеснота команди Шона Дайча – щільна оборона. У 23 матчах чемпіонату Бернлі пропустив лише 20 м’ячів – це четвертий показник надійності. До прикладу, Арсенал, Ліверпуль чи навіть Тоттенхем пропустили більше.

У першому таймі захист господарів поля без проблем нівелював кволі намагання Юнайтед створити небезпеку біля воріт Поупа. Лукаку перебував на сухому пайку, позаяк подачі з обох флангів йшли не за адресою. Манкуніанці діяли занадто передбачувано, без вогника, змушуючи свою легенду – Боббі Чарльтона – розчаровано похитувати головою у віп-ложі.

Мартіаль – гравець матчу

Ще до перерви стало зрозуміло: забити Бернлі можна лише після нестандартних дій. На 42-ій хвилині Янг замість традиційної подачі у штрафний майданчик увійшов туди сам, але трохи не докрутив м’яч у дальній кут.

Невдовзі після відновлення поєдинку МЮ розіграв швидку комбінацію, Лукаку із незручної позиції знайшов ідеальним пасом Мартіаля, а той влучно пробив під самісіньку поперечку – без шансів для голкіпера. Антоні відзначається у третьому поспіль поєдинку і дозволяє команді Моурінью, попри чимало косяків, святкувати перемогу.

Жахлива якість футболу від МЮ

Упродовж всього поєдинку гості грішили браком у передачах. Не вирізнявся на цьому фоні навіть Погба – герой попереднього поєдинку із Сток Сіті. Після голу Мартіаля Бернлі розкрився, розпочавши грати ва-банк. МЮ отримав кілька розкішних можливостей спіймати господарів на контратаці і зняти всі питання щодо переможця, не доводячи поєдинок до "валідолу". Проте гості змарнували усе, що в них було.

Особливо красномовним видався епізод на 75-ій хвилині. Погба ефектно пройшов кількох супернків, але, замість своєчасного пасу на Мартіаля або Лукаку, вирішив пробити сам. Причому затягнув із пострілом, тож його спробу господарі заблокували.

Гостросюжетний ендшпіль

Відчуваючи вальяжність у діях суперника, Бернлі підтискав з кожною хвилиною. Одразу через три хвилини після голу Мартіаля зрівняти рахунок міг Гудмундсон – його класний удар зі штрафного прийняла поперечка. Через 14 хвилин ісландець дуже гостро прострілював у воротарський майданчик Де Хеа, але одразу кілька партнерів, які кинулися замикати, не встигли до м'яча.

Під завісу поєдинку Моурінью зняв Мату, випустивши замість нього руйнівника Феллаїні. Юнайтед став діяти на відбій. Іноді у володіннях гостей виникали справжні пожежі, вони нахапали "гірчичників" – матч тримав у напрузі до самісінького фінального свистка.

Бернлі не вистачило забивного форварда – у плані результативності команда Дайча перебуває серед найгірших у Прем'єр-лізі. Кілька разів гравці "бордових" опинялися на зручних позиціях, проте щоразу хибили.

На 82-ій хвилині Філ Бардслі спробував випросити пенальті у ворота Де Хеа. Ветеран вривався у штрафний майданчик, але невдало підставився під Мартіаля. Головний арбітр Майкл Дін правильно оцінив момент і на "позначку" не вказав.

Цікаві факти

Переможна серія МЮ збільшилася до 3-х матчів, а "суха" – до 4-х.

"Червоні дияволи" не програють у чемпіонаті вже 8 поєдинків поспіль.

Натомість у Бернлі – все навпаки. Команда "Рудого Моурінью" не знає смаку перемог у 7 турах поспіль. Упродовж цього періоду "бордові" набрали лише 3 очки.

Англійська Прем'єр-ліга. 24 тур

Бернлі – Манчестер Юнайтед – 0:1 (0:0)

Гол: Мартіаль, 54