УКР РУС

Берлусконі знову "рішає"? Підсумки 16 туру Серії А

19 грудня 2011 Читать на русском

В Італії нарешті з'явився одноосібний лідер. Ді Натале так і не вдалося як слід відпочити. "Інтер" і надалі лихоманить. Берлусконі, після звільнення з поста Прем'єр-міністра Італії, схоже знову взявся "допомагати" "Мілану". Про все це — в огляді 16 туру італійської першості.

ВІДІРВАЛИСЯ

Нарешті туринський “Ювентус” зумів одноосібно очолити турнірну таблицю. Для цього йому потрібно було обіграти “Новару” та сподіватися, що “Удінезе” втратить очки у грі з “Лаціо”. Все склалося якнайкраще для туринців.

У поєдинку із новачком Серії А "Ювентус" впевнено володів ініціативою і міг перемагати з розгромним рахунком, проте Дель П'єро та компанію постійно підводила влучність. Особливо це стосується капітана “Старої Синьйори”, який не зумів реалізувати неймовірну кількість гольових моментів. Після чергового промаху Пінтуріккіо на 63 хвилині нарви Антоніо Конте не витримали і він посадив Алессандро на лаву. У Сандро в цьому сезоні й досі жодного забитого голу. А головною дійовою особою у цьому матчі став Сімоне Пепе.

ГЕРОЙ

Уже на четвертій хвилині Пепе, який поступово стає лідером команди, замкнув простріл з флангу і вивів “Ювентус” вперед. Після цього саме він діяв попереду найбільш гостро, а от “Новара” ніяк не могла створити жодного гольового моменту, і лише на 45-й хвилині Рубіно змусив по-серйозному вступити у гру Джанлуїджі Буффона.

У другому таймі картина не змінилася - “Юве” й далі сумбурно атакував, а “Новара” організовувала дуже непереконливі контратаки. У цьому матчі туринці подали 12 кутових, які зазвичай виконував Андреа Пірло, проте на 75-й хвилині до кута поля підійшов Сімоне Пепе і його навіс знайшов голову Квальярелли, який і встановив остаточний рахунок матчу. 2:0 і “б'янко-нері” залишилося чекати до вечора, коли свій поєдинок мав грати конкурент за першу сходинку - “Удінезе”.

БЕЗ ДІ НАТАЛЕ ВАЖКО

Гвідолін неабияк здивував стартовим складом, залишивши на лаві запасних Антоніо ді Натале. І це в одному із центральних матчів туру проти “Лаціо”. Проте й без свого капітана фріульці виглядали непогано. Хоча тут швидше можна сказати, що просто “орли!” у нападі діяли не переконливо. Та все ж господарі атакували, а гості відсиджувалися в обороні. Та приспавши пильність римлян, на 28-й хвилині фріульці “вибухнули” контратакою. Паскуале з лівого флангу навісив у центр карного, де Флоро Флорес у ефектному стрибку ударом головою вивів гостей вперед. Після цього “зебри” посміливішали, а “Лаціо” й надалі атакував беззубо. Здавалося б, що перший тайм залишиться за підопічними Гвідоліна, коли раптом Лулич відважився на удар з-за меж карного. Хандановіч до такої нахабності готовий не був, тож рахунок зрівнявся. Йшла 43 хвилина матчу.

Та одразу по перерві “Лаціо” вийшов вперед - на 51 хвилині Клозе реалізував сперший свій момент у матчі.

Гвідоліну нічого не залишалося, як випустити на поле Антоніо Ді Натале, і такий хід себе виправдав. Уже через сім хвилин після того, як Ді Натале увійшов у гру, він став автором гольової передачі на Пінці 2:2. Після цього як одна, так і інша команди мали нагоду вирвати перемогу, проте нічия, зрештою, стала цілком закономірним результатом. Щоправда тепер “Удінезе” вже третій, адже “чорно-білих”, завдяки додатковим показникам, обійшов “Мілан”.

ВПЛИВ БЕРЛУСКОНІ

 У поєдинку із “Сієною” міланцям було дуже непросто. Так, вони атакували, володіли перевагою, проте гості мали твердий намір вивести з Мілану хоча б очко. Вони, окрім того що відчайдушно захищалися, так ще й перші отримали нагоду вийти вперед. Бальцоні лише трохи забракло влучності. Зрештою, у першому таймі гості вистояли.

Та по перерві Ночеріно нарешті зумів урізноманітнити рахунок на табло. І якщо до голу Антоніо претензій немає, то до пенальті, яке реалізував Ібрагімовіч, ще й які. Вірніше не до самого одинадцятиметрового, а до того, за що його призначили. Арбітр матчу Маурісіо Бергонці чомусь вважав, що Бркіч порушив правила на Боатенгу (хоча останній відверто пірнав), і вказав на точку.

2:0 - “Мілану” у другому матчі поспіль дарують сумнівний пенальті, а Сільвіо Берлусколі, злегка прижмурюючись, посміхається сам до себе.

ВИСТРАЖДАНА ПЕРЕМОГА

“Інтер” вже п'ятий. Дозволила “неррадзурі” піднятися так високо виїзна перемога над “Чезеною” з мінімальним рахунком — 1:0. Проте поєдинок для підопічних Раньєрі складався ой як непросто. “Морські коники” зовсім не нагадували одного з аутсайдерів і майже весь перший тайм змушували гостей захищатися. Традиційно гостро для себе в останніх матчах діяв на вістрі атаки Адріан Муту. Та все ж у першій половині гри "Інтер" вистояв. Зрештою, як і у другій, хоча господарі неодноразово могли відігратися. Відігратися, тому що на 63-й хвилині Ранокья замкнув головою подачу зі штрафного від Майкона і цей гол, зрештою, став для “Інтера” переможним.

 

ПОГАНА НЕАПОЛІТАНСЬКА ПОГОДА

Здавалося б, неаполітанці без проблем здолають “Рому”, яка зовсім не вражає в останніх поєдинках, але... Протягом усього поєдинку над “Сан Паоло” падав рясний дощ, і саме цей фактор став причиною того, що вже на 4-й хвилині підопічні Маццарі програвали. Ламела прострілював з флангу, а зазвичай надійний Де Санктіс не лише не зумів зафіксувати м'яча, а й переправив його у власні ворота. Та швидкий гол господарів начебто і не засмутив і вони пішли забивати гол у відповідь. Але не щастило. Оборонні редути гостей не вражали зовсім, та коли гравці не влучають з метра у порожні ворота, як це примудрився зробити Гамшік, то до кого можуть бути претензії?

А от у “Роми” з реалізацією все було гаразд. На 59-й хвилині Освальдо не зіпсував пасу від Тотті, а на 90-й невеликий рикошет допоміг Сімплісіо встановити остаточний рахунок матчу — 3:1. Гол, який став “престижним”, на 82-й хвилині провів за неаполітанців Марек Гамшік. Після цього команди зрівнялися за набраними очками — по 21, як і у “Дженоа” та “Катанії”.

ОСТАННІ ХВИЛИНИ

Але й драматична кінцівка була у поєдинку “Фіорентина” - “Аталанта”. Хоча до 81 хвилини “фіалки” втримували мінімальну перевагу — на 9-й хвилині відзначився Джилардіно. Та після цього почалося. На 81-й Масьєлло а на 86-й Деніс вже змусили господарів відіграватися, що зрештою, зусиллями Йоветіча “Фіорентині" вдалося таки зробити. 2:2 — і всі голи у матчі вийшли доволі ефектними, тож радимо Вам переглянути їх ще раз.

ОСТАННІ ХВИЛИНИ-2

“Лечче” не вдалося здобути третьої перемоги у чемпіонаті, і команда й надалі остання. Проте ще за чотири хвилини до завершення основного часу у підопічних ді Франческо був гандикап у два м'ячі. Хоча “Парма” і забила першою — з пенальті відзначився Флоккарі, проте спочатку Ді Мікеле оформив дубль, а після цього Хуан Квадрадо зробив рахунок — 1:3.

Коли, здавалося б усі повірили у перемогу гостей, Пеле та Галоппі створили неймовірне — забивши по голу, врятували нічию для господарів. Та в цьому не стільки заслуга нападників “Парми”, як кіпера гостей Жуліо Сержіо, вина на якому лежить особливо за передостанній гол, коли він необачно покинув ворота.

ГОЛ

Втішити команду з “Віа Дель Маре” може хіба що другий гол Ді Мікеле, який завершив багатоходівку ефектним ударом через себе. Красивіше не забивав ніхто. Принаймні у 16 турі Серії А.

 

А ТИМ ЧАСОМ НА СИЦИЛІЇ

У семи останніх дербі Сицилії “Палермо” зумів перемогти лише одного разу. Та й якщо зважити на те, що у цьому сезоні підопічних Манджі вважають суто домашньою командою, то у них на перемогу шансів було небагато. До того ж, у дербі господарі завжди викладаються на 100 відсотків. По голу на тайм підопічним Монтелли вистачило, аби випередити сусідів на один пункт і стати сусідами ще й у турнірній таблиці. Якщо другий гол “Катаніїї” був забитий з пенальті, то удар Лоді зі штрафного заслуговує на особливу увагу.

ТАКОЖ ГРАЛИ

В інших поєдинках туру “К'єво” здолав “Кальярі” - 2:0, а “Дженоа” позбавила очок “Болонью” - 2:1.

Андрій Думич