УКР РУС

Бельгія та Португалія зіграли в суху нічию

2 червня 2018 Читать на русском

Спаринг між представниками ЧС-2018 завершився без голів.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

Перший тайм почався важко для португальців. Вже на другій хвилині Лукаку міг замкнути передачу Мертенса у штрафний, однак не встиг до м'яча на долю секунди. Господарі поля володіли м'ячем, красиво з ним імпровізували та намагалися або розрізати оборону португальців при першій можливості (Де Брюйне), або розірвати її за рахунок комбінацій чи індивідуальних дій (Мертенс, Азар). Найближчими до голу (якщо забути про момент Лукаку) бельгійці були на 31-й хвилині, коли Яннік Феррейра-Карраско увійшов до штрафного, одним рухом прибрав двох захисників та пробив у ближній кут. М'яч тоді влетів у сітку із зовнішнього боку!

Втім, вже з 20-х хвилин стало помітно, що господарі комбінують багато, а створюють мало. Португальці стали грати сміливіше, поступово відвівши гру від власних воріт та перехопивши ініціативу. Особливо активними виглядали вінгер Желсон Мартінш, який класно вибігав у контратаки, та Бернарду Сілва, який ледь не забив красивим обвідним ударом у дальній кут на 42-й хвилині. Не відставав від них і Геррейру, удар якого на 37-й хвилині Куртуа взял лише із другої спроби. Все це доповнювала впевнена гра Гонсала Гедеша, який замикав більшість передач і ледь не забив на 45-й хвилині дальнім ударом.

На другий тайм Бельгія вийшла більш агресивною, і хоча тої переваги, яка була на старті матчу, більше не було, господарі стали створювати реально гострі моменти. Зокрема, на 55-й хвилині Бету парирував м'яч із дев'ятки після удару Вертонгена з лінії штрафного. На 64-й він знову врятував свою команду після удару Меньє метрів з дев'яти низом у дальній кут. Бельгія тиснула, однак хвилин з 70-х португальці змогли опанувати її.

Піренейці також не сиділи без діла. Желсон Мартінш та Гонсало Гедеш на швидкості часто розривали оборону бельгійців – як от на 53-й хвилині, коли врятував лише Тобі Альдервейрельд, який підстрахував Венсана Компані. Однак, із замінами Жоао Маріо, Бернардо Сілви та Желсона Мартінша атакуюча гра португальців стала нагадувати гру бельгійців у першому таймі – в ній були лише напівмоменти. Втім, бельгійці також збавили оберти й не наполягали на взятті воріт.

Зрештою, головний арбітр Віктор Кашшаї втомився бігати за футболістами, і, побачивши на годиннику 90+4 хвилину, дав фінальний свисток. Бельгія та Португалія зіграли в суху нічию – 0:0.

Товариські матчі

Бельгія Португалія 0:0