УКР РУС

Бельгія – Росія: анонс матчу Євро-2020

12 червня 2021 Читать на русском

Бельгія розімнеться на Євро-2020 матчем проти росіян. Анонс та прогноз поєдинку Бельгія – Росія читайте на "Футбол 24".

Золоте покоління збірної Бельгії має, можливо, останній шанс на великий тріумф. Буде сумно, якщо головним досягненням залишаться бронзові медалі попереднього Мундіалю. Зіркам вже під або за 30, подальший спад неминучий. А Роберто Мартінес після 5 років з "червоними дияволами" зацікавлено поглядає в сторону клубної роботи.

Хто виграє Євро-2020 – як оцінюють шанси збірної України на вихід із групи та чемпіонський титул

Бельгія – один з двох явних фаворитів на перемогу в турнірі. Вихід у плей-офф з першого місця навіть не обговорюється. У Роберто Мартінеса зіграний склад із зірок першої величини, який рідко відходить від 3-4-2-1. Ромелу Лукаку, Еден Азар, Тібо Куртуа, Кевін де Брюйне... Єдине нове обличчя в збірній – талановитий вінгер Ренна Жеремі Доку.

Втім, на старті Євро-2020 "червоні дияволи" не постануть максимально потужними. Ключові виконавці Кевін де Брюйне та Аксель Вітсель не поїхали на матч з Росією через проблеми зі здоров'ям. Є питання до готовності Едена Азара. І хоча альтернатива хороша (Тілеманс, Дендонкер), ці втрати сильно вдарять по креативному потенціалу Бельгії.

Росії тільки й залишається сподіватися на проблеми суперника. Шанси відібрати очки вкрай малі. Домашня арена в Санкт-Петербурзі – слабкий козир. У відборі до Євро-2020 бельгійці двічі розбили росіян із загальним рахунком 7:2, а ще раніше обігрували їх у фінальних частинах ЧС-2002 і ЧС-2014. Зручний опонент.

"Сборная" здійснила фурор на домашньому Мундіалі, дійшовши до чвертьфіналу, але казка не мала продовження. Відтоді були дві невдалі Ліги націй в другому дивізіоні, а також кваліфікація на чемпіонат Європи з легкої групи (жереб часто усміхається східному агресору). Чогось видатного Станіслав Черчесов не показав.

Росіяни не плекають оптимізму щодо Євро-2020. Команда варіативна, вміло перемикається між захисним футболом проти топів та агресивною грою проти аутсайдерів. Є цікаві фішки з гібридною схемою, підключеннями центрбеків до атак і різними варіантами в центрі поля. З фізикою також все в порядку. Але клас гравців доволі низький. Вихід у плей-офф стане успіхом.

Орієнтовні склади команд

Бельгія: Куртуа – Алдервейрельд, Денаєр, Вертонген – Меньє, Тілеманс, Дендонкер, Т.Азар – Мертенс, Карраско – Лукаку.

Росія: Шунін – Фернандес, Барінов, Джікія, Семенов, Жирков – Зобнін, Оздоєв – Головін, Іонов – Дзюба.

Слова перед матчем

Роберто Мартінес: "У нас попереду три матчі за 11 днів, тому я думаю не лише про гру з Росією, а й намагаюся підготувати команду до наступних поєдинків. Перший матч часто буває найважчим, важливо добре влитися в турнір як морально, так і фізично".

Станіслав Черчесов: "У Бельгії 18 футболістів грали на ЧС-2018. Безумовно, це сильна команда. За останні кілька років ми зустрічалися з ними тричі – кожен матч був дуже цікавим. Потрібно зіграти на максимум, щоб досягти завтра успіху".

Прогноз "Футбол 24" – 3:1

Фаворит очевидний, але втрати Бельгії трішки підрівняли шанси команд. Букмекери не списують Росію, даючи на її перемогу коефіцієнт біля 5. Звитяга бельгійців оцінена в 1.75, а нічия – 3.5. "Червоні дияволи", можливо, помучаться з росіянами та пропустять один гол, однак повинні здобувати позитивний результат.

Матч, на диво, очікується не дуже результативним. Все-таки фахівці вірять, що Росія зуміє пов'язати ослаблених бельгійців і уникнути розгрому. Ми ж вважаємо, що у ворота Шуніна влетить три м'ячі. Голів найбільше чекаємо від Ромелу Лукаку.

Італія змела Туреччину в матчі-відкритті Євро-2020 – шикарний старт потужної "Скуадри Адзурри"