УКР РУС

Бельгія не втримала перемогу над Грецією – Мартінес експериментував і влаштував кумедний дебют голкіперу

3 червня 2021 Читать на русском

Збірна Бельгії розписала нічию з Грецією у товариському матчі. Читайте рахунок та огляд поєдинку на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Бельгія – Греція – 1:1

Голи: Т. Азар, 20 – Цавелас, 66

Бельгію вважають одним із головних фаворитів на майбутньому чемпіонаті Європи. Вищі шанси, на думку букмекерів, лише у Франції. Ігрову підготовку команда Роберто Мартінеса розпочала домашнім матчем проти греків і вже на старті гри могла пропустити. Масурас втік від захисників, але дуель у Міньйоле виграти не зумів. Господарі зрозуміли всю серйозність ситуації і завбачливо перемістили зону активних дій на чужу половину. Рахунок вдалося відкрити на 20-й хвилині. Греки вкрай необачно розіграли аут – м'яч поблизу центрального кола дістався Торгану Азару. Бельгієць протягнув до штрафного, обігрався з Карраско і в акробатичному стрибку з лінії воротарського розстріляв голкіпера.

Україна перемогла Північну Ірландію у Дніпрі, перервавши тривалу безвиграшну серію – дебютний гол Зубкова вирішив усе

Гра проходила виключно поблизу воріт гостей. Греція лічені рази переходила центр поля, володіючи м'ячем. На 36-й Азар повинен був оформити дубль. Після прострілу з правого флангу Лукаку не підлаштувався під удар і курйозно пропустив на дальню стійку. Там ніхто не заважав Торгану, але він не зумів переправити м'яч у сітку. До перерви настільки розкішних нагод більше не було. На початку другої половини Мартінес зробив подвійну заміну, освіживши атаку.

Зрештою, Бельгія поступово розгубила свою гостроту, все більше дозволяючи супернику. А Грецію двічі просити не довелося. Гості почали виходити в атаку за першої ліпшої нагоди, і моменти біля воріт Міньйоле почали виникати регулярно. Відтак їхній гол на 66-й хвилині виглядав цілком закономірно. Захисники господарів виявилися не готовими до навісу в штрафний після штрафного, а греки мали аж дві спроби забити. Вирішальний удар завдав досвідчений центрбек Георгіос Цавелас.

Не було помітно, що Бельгія за будь-яку ціну хоче перемогти, але в захисті почала діяти уважніше. Швидкості помітно зменшилися, моментів було обмаль. Чого не бракувало, то це емоцій. Гравці не втрачали жодного шансу поштовхатися та покричати один на одного. Останні хвилини запам'яталися оригінальною заміною Роберто Мартінеса, який замість Міньйоле випустив Селса, давши дебютувати голкіперу Страсбура. Якби команди влаштували серію пенальті, це виглядало б логічніше. Вирвати перемогу ніхто так і не зміг, фінальний свисток зафіксував нічию. Наступний спаринг Бельгія проведе проти Хорватії 6 травня.

Євро-2020: Лукаку і Ко мчать за титулом, Росія в очікуванні фіаско та казочка кривдника України – прев'ю групи B