УКР РУС

РБ Лейпциг забив 6 голів Гройтер Фюрту й піднявся у топ-4, Борусія Д закріпилась на другій сходинці Бундесліги

13 березня 2022 Читать на русском

У неділю у 26-му турі чемпіонату Німеччини відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 26-й тур

Байєр – Кельн – 0:1

Гол: Шіндлер, 67

Айнтрахт – Бохум – 2:1

Голи: Масовіч, 46 (аг.), Камада, 52 – Польтер, 19

Борусія Д – Армінія – 1:0

Гол: Вольф, 21

Гройтер Фюрт – РБ Лейпциг – 1:6

Голи: Левелінг, 4 – Сілва, 17, Форсберг, 32, Лаймер, 35, Хенрікс, 45, Сімакан, 59, Нкунку, 69

Баварія розписала нічию з Хоффенхаймом, Борусія М здолала Герту, Фрайбург перестріляв Вольфсбург

У першому матчі дня Байєр неочікувано програв Кельну. Кайнц мав виводити "цапів" вперед ще в середині першого тайму, але з його крученим пострілом у правий кут впорався кіпер "фармацевтів". На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Шіндлер наважився на удар під праву стійку і не прогадав. Азмун за трохи мав зрівнювати, але Швабе зреагував на удар по центру. Як наслідок, Байєр залишився третім і втратив шанс скоротити відстань до дортмундської Борусії, яка тепер випереджає леверкузенців на 5 очок і має дві гри у запасі.

Айнтрахт оформив камбек з сусідом по турнірній таблиці – Бохумом. Рурцям вдалось вийти вперед в середині першого тайму – Польтер головою замкнув під стійку. Одразу по перерві Масовіч незграбно зрізав м'яч за спину власному голкіперу і рахунок став рівним. А вже за шість хвилин Камада вивів господарів вперед. Як виявилось згодом, цей гол став останнім у матчі.

Дортмундська Борусія завдяки голу Вольфа мінімально здолала Армінію. Господарі могли забивати більше, але не пощастило Малену, який у другому таймі влучив у поперечину. Перемога дозволила "джмелям" закріпитись на другій сходинці – осічка Байєра збільшила відрив від леверкузенців вже на вісім очок.

Програму дня в Німеччині закривав матч між Гройтер Фюртом і РБ Лейпциг. Підопічні Доменіко Тедеско у випадку перемоги повернулись би в топ-4 – і перемога очікувалась, адже в суперниках був безнайдійний аутсайдер. Тим більш неочікуваним став гол "трилисників", проведений вже на 4-й хвилині зустрічі.

Цей гол подіяв на "биків", як червона ганчірка. Розлючений "ротен буллен" у відповідь забили чотири ще до перерви, причому Нкунку та Анхеліньйо оформили по два асисти. В другому ж таймі Лейпциг не зупинився, відвантаживши у ворота суперника ще два м'яча – відзначились Нкунку та Сімакан. Лишень після цього гості заспокоїлись. Фінальний свисток зафіксував перемогу РБ з рахунком 1:6.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ