УКР РУС

Байєр на виїзді розгромив Лейпциг

9 квітня 2018 Читать на русском

У центральному матчі 29 туру німецької Бундесліги леверкузенці знищили Лейпциг та піднялися у зону Ліги чемпіонів.

Для Байєра даний матч був останньою спробою повернутись у гонку за Лігу Чемпіонів, адже два останніх матчі команда Хайко Херліха провалила. Лейпциг же за цей час набрав форму, розбивши Баварію та Ганновер, однак господарів також влаштовувала тільки перемога франкфуртський Айнтрахт не пускав їх на четверту сходинку.

Матч почався прекрасно для колективу Хассенхютля. На 17-й хвилині Забітцер точно пробив по воротам після скидки Поульсена 1:0! Крім того, у Леверкузена травмувався Свен Бендер, через що екстренно довелося випускати на поле Ретсоса. Тим не менш, навіть за таких складнощів Байєр виглядав краще за Лейпциг, більше володіючи м'ячем та вдвічі точніше б'ючи по воротам. Гості були винагороджені за старання на 45-й хвилині Кай Хавєрц прекрасним ударом з лінії штрафної зрівняв рахунок.

Другий тайм перетворився для Лейпцига на суцільну катастрофу. Вже на 51-й хвилині Юліан Брандт вивів Байєр вперед, точно пробивши у правий кут. Через п'ять хвилин Ретсос вдарив з відскоку у лівий нижній кут та забив третій м'яч, а на 69-й Кевін Фолланд довів рахунок до непристойного. Після цього Байєр заспокоївся та дозволив Лейпцигу створювати моменти біля своїх воріт втім, жоден з них до голу не призвів. Матч закінчився з рахунком 1:4.

Таким чином, Байєр набрав 48 очок та піднявся на 4 позицію у турнірній таблиці, посунувши звідти Айнтрахт. Лейпциг залишився з 46 очками, впавши на 6 сходинку.

Чемпіонат Німеччини, 29 тур

РБ Лейпциг – Байєр – 1:4

Голи: Забітцер, 17 – Хавєрц, 45, Брандт, 51, Ретсос, 56, Фолланд, 69