УКР РУС

Баварія на виїзді перемогла Байєр

12 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Баварія перемогла Байєр у 18 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

На 32 хвилині Баварія вийшла вперед, коли Мартінес під час подачі кутового скористався скидкою Відаля та розстріляв Лєно. У другому таймі Рібері на контратаці влучним ударом у ближній кут подвоїв перевагу гостей. Фолланд скоротив відставання пострілом з лінії штрафного майданчика, однак на першій компенсованій хвилині Хамес ідеально виконав штрафний і встановив підсумковий рахунок.

Байєр – Баварія – 1:3 – відео голів і огляд матчу

Завдяки цій перемозі Баварія набрала 44 очки та збільшила відрив від переслідувачів на вершині турнірної таблиці до 14 пунктів, а Байєр з 28 балами залишився на 4 місці.

Баварія виграла центр поля

У перші півгодини ігрового часу Байєр виглядав дуже пристойно. Господарі намагалися позиційно тиснути на ворота суперника та непогано втікали у контратаки, які міг краще завершити Байлі. Ямайєць активно загрожував зліва, Беларабі та Хавєрц спільними зусиллями володіли ініціативою на протилежному фланзі, але середину поля Баварія все одно не віддавала. Мартінес і Відаль дуже грамотно обирали позиції, перехоплювали проникаючі передачі та не дозволяли виходити на удар. Вдалий відрізок "аптекарі" матеріалізували лише в удар Кора з кутового.

Гол Мартінеса пригасив запал Байєра, після чого центральне тріо гостей повністю домінувало. Леверкузенські інсайди Брандт і Хавєрц були зовсім непомітними, вони не мали простору для маневрів. Лише в середині другого тайму протягом 10-15 хвилин Байєр господарював перед штрафним майданчиком мюнхенців, коли Хайко Херрліх збільшив кількість орієнтованих на атаку гравців.

Заміни Байєра на деякий час повернули інтригу

За рахунку 0:2 тренерський штаб господарів освіжив праву бровку Хенріксом, а замість опорника Кора вийшов другий форвард Аларіо. Аргентинець додав передній лінії Байєра масивності, завдяки чому у володіннях Ульрайха почастішали небезпечні моменти. Якщо досі вся гострота йшла головним чином від Байлі, то тепер "аптекарі" знаходили можливості для ударів з центральної зони, зросла кількість стандартів біля воріт Баварії.

Ліверпуль – Манчестер Сіті та ще 4 матчі вікенду, які неможливо пропустити

Наслідком цього тиску став гол Фолланда з лінії штрафного майданчика – футболісти Баварії не встигали закривати опонентів у безпосередній близькості до власних воріт. Тривало це, на жаль, не довго. "Ротен" повернули собі контроль над грою, і довели матч до логічного завершення.

Гравець матчу – Хамес Родрігес

Колумбієць впевнено відіграв у півзахисті, коли Відаль активно йшов уперед – Хамес підстраховував, сідаючи нижче до Мартінеса. На його рахунку декілька гострих подач зі стандартів, які через слабку гру Байєра на другому поверсі створювали серйозну небезпеку. Під час другого взяття воріт Родрігес класно розвинув контратаку пасом на вільного Рібері, а у компенсований час поставив ефектну крапку зі штрафного, який сам і заробив.

Цікаві факти

– Баварія перервала 12-матчеву безпрограшну серію Байєра в чемпіонаті.

– Баварія вперше з 2013 року забила на полі Байєра та вперше з того часу обіграла "аптекарів" на виїзді.

– Сандро Вагнер зіграв у Бундеслізі за Баварію після перерви у 3785 днів.

– Франк Рібері забив перший гол у сезоні.

– Венделл зіграв 100-ий матч у Бундеслізі.

Коментарі

Юпп Хайнкес, головний тренер Баварії:

"Сьогодні було нелегко перемогти, адже нам протистояли молоді талановиті суперники. Втім, гра показала, що наша команда не лише якісна, але й зріла. Саме це зробило різницю у звітній зустрічі."

Хайко Херрліх, головний тренер Байєра:

"Нам не пощастило, що за рахунку 0:1 Леон Байлі влучив у поперечину. Після другого пропущеного м'яча ми видали хорошй відрізок, я думаю, що якби ми зберегли баланс у грі – могли б розраховувати на перемогу. Баварія сьогодні діяла дуже розумно, а ми занадто легко втрачали м'яч. У попередніх поєдинках моя команда виглядала краще."

Німеччина. Бундесліга, 18 тур

Байєр – Баварія – 1:3

Гол: Фолланд, 71 – Мартінес, 32, Рібері, 59, Родрігес, 90+1