УКР РУС

Баварія здолала Вердер і закріпилась на вершині Бундесліги, Борусія Д переграла Герту, Вольфсбург принизив Шальке

13 березня 2021 Читать на русском

У суботу в рамках 25-го туру чемпіонату Німеччини відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 25-й тур

Вердер – Баварія – 1:3

Голи: Фулькруг, 86 – Горецка, 23, Гнабрі, 35, Лєвандовскі, 67

Вольфсбург – Шальке – 5:0

Голи: Мустафі, 31 (аг.), Вегхорст, 51, Баку, 58, Брекало, 64, Філіп, 80

Уніон Берлін – Кельн – 2:1

Голи: Крузе, 48 (пен.), Тріммель, 67 – Дуда, 45+2 (пен.)

Майнц – Фрайбург – 1:0

Гол: Квайсон, 84

Борусія Д – Герта – 2:0

Голи: Брандт, 54, Мукоко, 90+1

Вилучення: Даріда, 80 (Герта)

Борусія М у матчі із нереалізованим пенальті поступилась Аугсбургу – "жеребці" зазнали шостої поразки поспіль

Баварія зламала оборону Вердера ще в середині першого тайму. Після навісу з кутового Томас Мюллєр головою скинув м'яч в район одинадцятиметрової позначки звідки Леон Горецка, також головою, влучно пробив повз голкіпера бременців. Згодом Гнабрі після пасу все того ж Мюллера з близької відстані збільшив перевагу "Ротен" до двох голів. Не пішов з поля без гола і Роберт Лєвандовскі. Наприкінці матчу Ніклас Фюлькруг один гол відквитав, але цього явно не вистачило аби порушити плани баварців на звитягу.

Шальке пропустив прикрий автогол від Вольфсбурга в середині першої сорокап'ятихвилинки. Шкодран Мустафі, намагаючись вибити м'яч на кутовий, аби розрядити ситуацію після затяжної атаки суперника, зрізав сферу у власні ворота. Фредерік Реннов не очікував на таку "підстав" і не зміг завадити круглому влучити у сітку.

Одразу після відпочинку гельзенкірхенці капітулювали вдруге, після того як Ваут Вегхорст увірвався у штрафний майданчик і, отримавши пас з-за спини, прошив кіпера гостей. За кілька хвилин бременці скористались дитячою помилкою захисту і змусили Реннова втретє витягати сферу з воріт. Однак, Йосіп Брекало вирішив що цього недостатньо і довів рахунок до розгромного. Наприкінці матчу Максіміліан Філіп забив останній цвях у домовину "кобальтових".

Доволі рівний перший тайм між Уніоном та Кельном завершився пенальті у ворота господарів вже у доданий час. Андреас Люте вгадав напрямок м'яча, однак не зміг завадити Ондрею Дуді відкрити рахунок. Одразу по перерві берлінці зрівняли. І також з пенальті. Маріус Вольф зачепив сферу у власному штрафному і вирок з позначки чітко реалізував Макс Крузе. На 67-й хвилині Крістофер Тріммель вивів "залізних" вперед. Як виявилось згодом, цей гол став останнім у матчі.

Один з аутсайдерів Бундесліги – Майнц – на рівних бився з Фрайбургом. Старання підопічних Бо Свенссона були винагороджені за п'ять хвилин до фінального свистка, коли Робін Квайсон вдало зіграв на добиванні і здобув для своєї команди надважливі три очки.

Борусія Д возилась із Гертою увесь перший тайм – "джмелі" раз за разом атакували, однак оборона суперника трималась, хоч про іншу половину поля берлінці забули.

Невдовзі після перерви Брандт з дальньої дистанції потужно вистрілив під поперечину – голкіпер навіть не зрозумів, як м'яч опинився у сітці. Під завісу поєдинку гості ще й залишились у меншості – пряму червону за грубий фол отримав Даріда. Вже у компенсований час свіжий Мукоко поклав ще один і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Дортмунда – 2:0.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ