УКР РУС

Шальке розгромив Нюрнберг у надрезультативному матчі: 12-й тур Бундесліги, матчі суботи

24 листопада 2018 Читать на русском

Суботні матчі німецької Бундесліги завершились з феєричними рахунками.

Чемпіонат Німеччини 2018/2019, 12-й тур

Баварія – Фортуна Д – 3:3

Голи: Зюле, 17, Мюллер, 20, 58 – Люкебакіо, 44, 78, 90+3

Майнц – Борусія Д – 1:2

Голи: Квайсон, 70 – Алькасер, 67, Піщек

Аугсбург – Айнтрахт Ф – 1:3

Голи: Кордова, 90 –Де Гузман, 1, Халлер, 47, Ребіч, 68

Вольфсбург – РБ Лейпциг – 1:0

Гол: Русільйон, 50

Герта – Хоффенхайм – 3:3

Голи: Ібішевіч, 12, Лекі, 71, Лазаро, 87 – Демірбай, 1, Крамаріч, 10, Бічакчіч, 55

Шальке – Нюрнберг – 5:2

Голи: Скжибскі, 26, 84, Харіт, 32, Бурґшталлєр, 70, Очіпка, 90+3 – Паласіос, 38, Зрелак, 78

Вилучення: Бауер, 67

Баварія сама себе прибила. Все почалося ідеально: на 17-й хвилині Зюле відкрив рахунок, а на 20-й Мюллер подвоїв його після виходу сам на сам – 2:0. На 44-й Люкебакіо відквитав один гол ударом з кількох метрів після передачі у падінні через себе, однак на 58-й Мюллер отримав від Лєвандовскі пас п'яткою та пробив з лінії штрафного у дальній кут – 3:1. Здавалося, що справу зроблено, але на 78-й Люкебакіо оформив дубль, вирвавшись віч-на-віч з Нойєром. Такий прекрасний поєдинок не міг не завершитись дивом: на 90+3-й хвилині Доді Люкебакіо оформив хет-трик, відібрав очки у Баварії і, можливо, відправив Ніко Ковача у відставку.

Матч між Гертою та Хоффенхаймом у Берліні розвивався за схожим сценарієм. Гості вийшли уперед вже на 1-й хвилині зусиллями Демірбая, а на 10-й хвилині Крамаріч вирвався сам на сам та пробив у дев'ятку метрів з 15-ти – 0:2. Через дві хвилини капітан Герти Ведад Ібішевич зіграв на добиванні та відквитав один м'яч, однак Бічакчіч шаленим ударом зі штрафного на 55-й хвилині відновив перевагу. Берлінці не здалися і на 71-й хвилині забили свій другий гол, але і в цьому матчі не обійшлося без дивовижного порятунку. На 87-й хвилині Валентіно Лазаро точним ударом вирвав для Герти нічию – 3:3. Українців такий результат має обнадіювати, бо вже 27-го листопада Хоффенхайм на своєму полі прийме Шахтар в рамках 5-го туру Ліги чемпіонів.

Борусія завітала до Майнца та провела там вкрай нервовий поєдинок. Відзначитись голом не виходило аж до 60-х хвилин, хоча Вітцель та Ройс кілька разів пробивали під самий каркас воріт – голкіпер Центнер був на висоті. Люсьєн Фавр вирішив випустити свій головний козир – Пако Алькасера – і вже через три хвилини після виходу на поле той вивів дортмунців уперед, забивши фактично у порожні ворота після прострілу Ройса. Тим не менш, через три хвилини Квайсон вийшов віч-на-віч з Буркі та зрівняв рахунок – 1:1. Здавалося, що "бджоли" втратять очки, але на 76-й Піщек з відскоку з-за меж штрафного пробив під саму поперечину – м'яч рикошетом від неї влетів у ворота та приніс перемогу Борусії.

Айнтрахт у виїзній грі проти Аугсбурга вийшов вперед вже на 1-й хвилині, а у другому таймі довів рахунок до розгромного. Його зумів розмочити Кордова ударом на 90-й хвилині – 1:3. У матчі ж між Вольфсбургом та РБ Лейпциг все вирішив один точний постріл Русільйона на 55-й хвилині – 1:0.

Шальке підтримав сьогоднішню традицію німецьких клубів багато забивати. Скжибскі на 26 хвилині вивів "кобальтових" вперед в рахунку, а Харіт дуже швидко подвоїв перевагу, але Паласіос до перерви встиг один гол відіграти. В другому таймі Бауер підвів гостей, отримавши другу жовту картку. Майже одразу Бурґшталлєр збільшив перевагу Шальке, проте Зрелак знову зробив різницю мінімальною. Втім гельзенкірхенці скористались своєю чисельною перевагою і Скжибскі оформив дубль, а крапку в матчі поставив Очіпка в компенсований час. Відзначимо, що Коноплянка потрапив до заявки на матч, проте всю гру провів на лаві запасних.

Таким чином, Борусія набрала 30 очок та продовжила очолювати турнірну таблицю. Айнтрахт та Борусія М йдуть за нею з 23 очками, РБ Лейпциг залишився з 22 очками та опустився на 4-е місце, а Баварія впала аж на 5-у сходинку – у мюнхенців 21 очко. Хоффенхайм має на одне менше та знаходиться прямо за "рекордмайстерами". Герта набрала 17 очок та займає 8 позицію, Вольфсбург та Майнц з 15 очками йдуть на 9-10-й, а Аугсбург залишився на 13 місці – в активі цієї команди лише 13 залікових пунктів. Фортуна набрала 9 очок та піднялася на передостаннє місце в турнірній таблиці. Шальке набрав 13 очок, піднявся на 14 місце і обігнав Нюрнберг, який з 10 пунктами лишився на 15 позиції.