УКР РУС

"Баварія" у важкому матчі здолала "Шальке" Коноплянки

9 вересня 2016 Читать на русском

У 2 турі Бундесліги мюнхенці все ж дотисли гельзенкірхенців на їхньому полі (0:2).

Перед матчем явним фаворитом виглядала "Баварія". Команда Карло Анчелотті ударно розпочала сезон: завоювала Суперкубок Німеччини і розгромила в першому турі "Вердер". "Шальке" навпаки несподівано поступився "Айнтрахту". Основні питання були навіть не до результату того поєдинку, а до змісту гри підопічних Маркуса Вайнцирля.

Мюнхенці за звичкою одразу побігли забивати. Перші 15 хвилин гра переважно проходила на половині поля господарів, "кобальтові" майже не задумувалися про контратаки. Однак згодом хід протистояння кардинально змінився. "Шальке" видав прерасну 5-хвилинку, в ході якої дуже активним був Євген Коноплянка – українець виконував всі стандарти своєї команди. Виходило це не дуже вдало, адже давала про себе знати відсутність порозуміння з партнерами.

"Баварія" не зуміла оговтатися від такого, тому аж до перерви ініціативою володіли гельзенкірхенці. Горецка, Хунтелаар та Шупо-Мотінг не давали захисту "Баварії" спокійно вести гру, а Коноплянка постійно намагався зустрітися з м'ячем по всьому фронту атаки "синіх". Згодом виникла непередбачувана перерва, спричинена травмою арбітра, яка дещо збавила темп матчу.

В другому таймі вболівальники знову спостерігали футбол найвищого рівня. Щодалі матч підходив до фінального свистка – тим більше ініціативу перехоплювала "Баварія". На 56 хвилині Хунтелаар в ході контратаки здалеку вистрілив по воротах Нойєра, але ситуацію врятувала поперечина. Надалі моменти виникали лише в мюнхенців. Алаба феноменально прострілив з лівого флангу, його пас могли замикати Мюллєр та Лєвандовскі, але поляк дивом не влучив у пусті ворота, чим забезпечив собі попадання в хіп-паради епічних промахів.

Однак вже за декілька хвилин Роберт таки став героєм матчу, перетворивши ідеальний розрізний пас Мартінеса на гольовий. Протягом останніх 10 хвилин "баварці" могли забивати ще мінімум тричі, але відзначилися лише раз. Мюллєр та Лєвандовскі свої моменти не реалізували, а підсумок у матчі підвів Кімміх, який влучним ударом завершив блискавичний контрнаступ.

"Баварія" провела досить важкий матч, але все ж зуміла перемогти, а "Шальке", попри гідну гру, очок у цьому протистоянні не здобув.

Німеччина. Бундесліга, 2 тур

"Шальке" – "Баварія" – 0:2

Голи: Лєвандовскі, 81, Кімміх, 90+2