УКР РУС

Баварія очолила Бундеслігу, здолавши Герту, Борусія Д розгромила Бохум з Ордецем, РБ Лейпциг бив Хоффенхайм

5 листопада 2022 Читать на русском

У суботу у 13-му турі чемпіонату Німеччини відбулась низка матчів. Звіт про них читайте не "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 13-й тур

Герта – Баварія – 2:3

Голи: Люкебакіо, 40, Зельке, 44 (п.) – Мусіала, 12, Шупо-Мотінг, 37, 39

Борусія Д – Бохум – 3:0

Голи: Мукоко, 8, 47, Рейна, 11 (п.)

Хоффенхайм – РБ Лейпциг – 1:3

Голи: Рюттер, 50 – Нкунку, 17, 57, Ольмо, 69

Аугсбург – Айнтрахт – 1:2

Голи: Беріша, 1 – Роде, 13, Кнауфф, 64

Майнц – Вольфсбург – 0:3

Голи: Віммер, 33, Арнольд, 70, Баку, 84

Вердер – Шальке – 2:1

Голи: Фюлькруг, 30, Дукш, 76 – Дрекслер, 89

Борусія М здобула перемогу над Штутгартом, перервавши безвиграшну серію в Бундеслізі

Баварія не без проблем здолала Герту. Мусіала вивів мюнхенців вперед на початку матчу, а під завісу першого тайму Шупо-Мотінг протягом двох хвилин оформив дубль. "Перемога у кишені" подумали баварці і одразу ж пропустили від Люкебакіо. За хвилину до свистка Зельке з пенальті зробив рахунок хитким. Рохель після відпочинку зрізав м'яч у власні ворота, однак арбітр через офсайд гол скасував. Вже у доданий час рефері відмовився ставити пенальті у ворота Баварії за відверту гру рукою, таким чином подарувавши "Ротен" три очки і першу сходинку Бундесліги.

Дортмундська Борусія легко розгромила Бохум. Відвертий аутсайдер пропустив три сухих голи ще до перерви (Мукоко оформив дубль), а забити бодай гол престижу не зумів. Гості одного разу розписались у воротах Кобеля, однак забили з офсайду, тож спробу не зарахували. У складі рурців весь матч провів український захисник Іван Ордець, отримавши за свою гру від статистичних порталів посередні 6,3 бала.

РБ Лейпциг після феєричної перемоги над Шахтарем в останньому матчі групового етапу Ліги чемпіонів покуражився з Хоффенхаймом на виїзді. Нкунку забив на початку зустрічі, а Ольмо подвоїв у середині тайму, однак гол останнього скасували через офсайд. Одразу по перерві Рюттер вирівняв становище команд, що лише розізлило "биків". Вже за 7 хвилин Нкунку оформив дубль, а Ольмо поставив масну крапку, реабілітувавшись за незарахований гол у першій сорокап'ятихвилинці.

Айнтрахт на виїзді вирвав перемогу у Аугсбурга. Беріша шокував гостейвже на першій хвилині, однак ще до середини першого тайму Роде відновив статус-кво. По перерві Кнауфф вивів "орлів" вперед і команда з мінімальною перевагою довела матч до логічного кінця. Звитяга дозволила підопічним Олівера Гласнера увірватись у топ-5 чемпіонату.

У ще одному матчі Вольфсбург розгромив Майнц. "Вовки" вийшли вперед у першому таймі, а в середині другої сорокап'ятихвилинки подвоїли. Баку наприкінці матчу зняв всі питання щодо переможця – Вольфсбург наздогнав суперника у турнірній таблиці.

Завершав ігровий день поєдинок між Вердером та Шальке. Найгірша команда Бундесліги вийша вперед на 16-й хвилині, однак гол Крала скасували через офсайд. Натомість в середині тайму Фюлькруг забив без будь-яких порушень, вдало замкнуваши простріл від Вайзера. Наприкінці тайму Теродде міг зрівнювати, але влучив у стійку.

По перерві Шальке вимагав пенальті за гру рукою Вельковіча, але VAR вирішив, що все пройшло за правилами. За 15 хвилин до завершення матчу Дукш, здавалось, поховав надії гельзенкірхенців здобути бодай очко. Проте іншої думки був Дрекслер, який за хвилину до завершення основного часу скоротив відставання до мінімуму. На більше, на жаль, не вистачило часу. Як наслідок, Вердер набрав 21 очко і піднявся на сьому сходинку, Шальке з 6-ма пунктами останній.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ