УКР РУС

Айнтрахт поступився Байєру і втратив шанс вийти на третю сходинку, Майнц не дозволив Баварії оформити чемпіонство

24 квітня 2021 Читать на русском

У суботу 31-й тур чемпіонату Німеччини продовжився кількома поєдинками. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 31-й тур

Майнц – Баварія – 2:1

Голи: Буркардт, 3, Квайсон, 37 – Лєвандовскі, 90+5

Уніон Берлін – Вердер – 3:1

Голи: Пох'янпало, 51, 53, 68 – Гебре Селассі, 82

Фрайбург – Хоффенхайм – 1:1

Голи: Гріфо, 81 (пен.) – Крамаріч, 40

Байєр – Айнтрахт – 3:1

Голи: Бейлі, 70, Аларіо, 80, Демірбай, 90+2 – Сілва, 90+1

Холанд тягне Борусію в Лігу чемпіонів – дубль норвежця декласував міцний Вольфсбург

Баварія у матчі з Майнцом готувалась святкувати чемпіонство. Напередодні остаточно оговтався від травми Роберт Лєвандовскі, і хоча поляку пророкували лише потрапляння у заявку – форвард вийшов з перших хвилин. Настрій "Ротен" на перемогу був зрозумілий. Тим несподіванішим став гол у ворота Нойєра вже на перших хвилинах: Йонатан Буркардт наважився на удар з лінії штрафного з-під захисника, Мануель зреагував і навіть відбив, однак сфера від рук голкіпера зрадливо влетіла у сітку.

Наступного гола довелось чекати більш ніж півгодини. І знову м'яч опинився у воротах Баварії: Філіп Мвене виконав навіс зі стандарту, Робін Квайсон першим дістався до м'яча і головою подвоїв рахунок у матчі. Гості почали відверто нервувати і арбітру "гірчичниками" довелось заспокоювати зірок "Ротен". Весь другий тайм баварці намагались врятувати становище. Лише у доданий час Лєвандовскі скористався помилкою захисника, який головою скидав на голкіпера, і зумів скоротити рахунок. На більше часу не вистачило.

Вердеру у матчі з Уніоном відступати було нікуди. Кельн, який йде шістнадцятим, бременці випереджали лише на одне очко, а далі – пряма зона вильоту. Тож підопічним Флоріана Кофельдта необхідно було перемагати. Дуже обережний перший тайм запам'ятався єдиним ударом по воротах берлінців: Мілот Рашіца завдавав удару з межі штрафного майданчика у нижній кут воріт – реакція Андреаса Люте дозволила Уніону зберегти ворота недоторканими.

Одразу по перерві Вердер пропустив: Йоель Пох'янпало скористався відскоком після навісу з кутового і влучно пробив у нижній лівий кут воріт. За мить форвард оформив дубль – йому вдалось з меж штафного майданчика пробити поміж ніг і захиснику, і голкіперу. Згодом невгамовний фін з гострого кута записав на свій рахунок третій м'яч. Під кінець матчу Гебре Селассі голом підсолодив гіркоту поразки бременців.

Хоффенхайм у матчі з Фрайбургом міг цілком грати у своє задоволення. Підопічні Себастьяна Хьонесса втратили шанси зачепитись за єврокубки і, водночас, убезпечили себе від вильоту. Натомість господарі ще зберігали перспективу поборотись за можливість проявити себе на міжнародній арені у наступному сезоні.

В середині першого тайму Роберт Сков міг виводити Хоффенхайм вперед, однак м'яч після його гарматного пострілу струсонув поперечину. А за п'ять хвилин до перерви Ільяс Бебу, промчавшись правим флангом, навісив на дальню штангу і Андрей Крамаріч головою відкрив рахунок у матчі. Другий тайм пройшов за значної переваги господарів, яким все-таки вдалось забити наприкінці матчу – Вінченцо Гріфо з пенальті врятував для Фрайбурга нічию.

Центральним поєдинком туру стала зустріч між Байєром і Айнтрахтом. Максимум "фармацевтів" у цьому сезоні – боротьба за Лігу Європи, в той час як "орлам" до снаги завоювати місце у Лізі чемпіонів. Підопічні Адольфа Хюттера у разі перемоги могли піднятись на чисту третю сходинку і відірватись від "вовків" на два очки.

Перший тайм пройшов з поперемінним успіхом, хоча ближчими до забитого гола були господарі. Чого лише вартували спроби Леона Бейлі, Каріма Белларабі і Флоріана Вірца. Якби не реакція Кевіна Траппа, на другий тайм можна було б вже й не виходити. По перерві гра кардинально не змінилась, аж поки в середині другого тайму Байєр не забив: Леон Бейлі, отримавши навіс на дальню штангу, з гострого кута відкрив рахунок у матчі. Згодом Лукас Аларіо практично дзеркальним ударом подвоїв рахунок. Вже у доданий час Андре Сілва головою замкнув навіс у штрафний майданчик і подарував Айнтрахту надію бодай на нічию. Та за мить Керем Демірбай потужним ударом повернув Байєру перевагу у два голи.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ