УКР РУС

Баварія розгромила Армінію і опинилась за крок від чергового чемпіонства, Уніон здолав Айнтрахт і націлився на єврокубки

17 квітня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 30-й тур чемпіонату Німеччини продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 30-й тур

Армінія – Баварія – 0:3

Голи: Лаурсен, 12 (аг.), Гнабрі, 45+7, Мусіала, 85

Уніон Берлін – Айнтрахт – 2:0

Голи: Авоньї, 17, Прьомель, 21

Хоффенхайм – Гройтер Фюрт – 0:0

Борусія Д знищила Вольфсбург з голом 17-річного дебютанта, Борусія М поступилась Кельну, Герта здолала Аугсбург

У першому матчі дня Армінія приймала Баварію. Відвертий аутсайдер, який у турнірній таблиці перед дуеллю з баварцями йшов передостаннім, мав вискакувати зі штанів, аби здобути дорогоцінні очки у цьому поєдинку. Зрештою, білефельдці спромоглись забити вже на початку зустрічі, але... у власні ворота: Лаурсен намагався перервати простріл Мюллєра і зрізав у сітку – кіпер у падінні не зумів зачепити сферу.

Окугава за трохи ледь не зрівняв – м'яч просвистів над поперечиною. В середині тайму вже Лєвандовскі пробив трохи вище воріт, а незадовго до перерви Забітцер головою переправив круглого повз ліву стійку після навісу з кутового. За хвилину до свистка Окугава отримав пас з центру поля, протягнув його до воріт, двічі обіграв захисників і зумів перекинути сферу через голкіпера. 1:1? Ні! Арбітр угледів офсайд і взяття воріт скасували. На сьомій (!!!) доданій до першого тайму хвилині Баварія забила вдруге – Гнабрі зльоту замкнув навіс у дальній кут воріт.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Мусіала міг знімати всі питання щодо переможця, але воротар Армінії зреагував на удар. Зрештою, за 5 хвилин до завершення матчу йому таки вдалось пробити Ортегу – розігнавши атаку правим флангом, він віддав м'яч партнерам, зумів добігти до штрафного майданчика і з району одинадцятиметрової позначки замкнув простріл від Лєвандовскі. Перемога знову дозволила Баварії відрватись від дортмундської Борусії на 9 очок.

Уніон на власному полі здолав Айнтрахт. Берлінці протягом чотирьох хвилин в середині першого тайму забили два голи і впевнено довели поєдинок до логічного завершення. Перемога дозволила Уніону піднятись одразу на шосту сходинку і претендувати на участь у Лізі конференцій.

У ще одному матчі Хоффенхайм розписав безгольову нічию з Гройтер Фюрт. Найгірша команда Бундесліги втратила всі шанси на збереження прописки в еліті, однак вирішила в останніх матчах не здаватись без бою і попити крові своїм суперникам.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ