УКР РУС

Бартуловіч: Не маємо наміру повертатися з Сімферополя додому без очок

15 вересня 2012 Читать на русском

Програму 9-го туру Прем’єр-ліги у неділю ввечері закриє поєдинок «Таврія» – «Кривбас». Про підготовку команди гостей до цієї зустрічі "Футбол 24" розповів хорватський півзахисник криворіжців Младен Бартуловіч.

– Після прикрої поразки від "Іллічівця" у нас було три вихідних. А 6-го вересня ми відправилися в Крим на десятиденний тренувальний збір. Базуємося в Саках і звідси ж поїдемо в Сімферополь на гру з "Таврією".

– Окрім тренувань, зіграли з кимось спаринг?

– Ні. Провели двосторонню гру, а товариських матчів не проводили. Перші п’ять днів працювали у режимі дворазових тренувань – зранку працювали над фізичними кондиціями, а по обіді заняття з м’ячем. А з вівторка перейшли на одноразові тренування, які мають нас підвести в оптимальному стані до гри з "Таврією".

– Схоже, вас досить серйозно навантажували?

– Перші дні, коли тренувалися по два рази, насправді було важко. Зараз трохи легше – все ж одне заняття, це не два. До того ж тепер працюємо з м’ячами, а такі тренування переносити набагато легше. Сприяє роботі й хороша погода – спеки немає, але тепло. Думаю, ми зараз у хорошій фізичній формі і сподіваємось, цей збір піде нам на користь.

– Яким є психологічний настрій в команді? Все ж в останніх двох матчах ви не набрали жодного очка.

– Не дивлячись на поразки у матчах з "Металістом" у гостях та з "Іллічівцем" вдома, настрій у хлопців хороший, налаштовані по бойовому. Потрібно буде реабілітуватись перед своїми вболівальниками за програні матчі і брати очки у грі з "Таврією". Але знаємо, що зробити це буде не просто. "Таврія" – далеко не простий суперник та й грати будемо у Сімферополі. Перед початком сезону команді Олега Лужного було поставлено завдання потрапити у Лігу Європи, але після восьми турів у "Таврії" лише вісім очок і зараз вона знаходиться в нижній частині турнірної таблиці. Кримчани програвали і вдома, і на виїздах. А у Львові примудрилися програти, навіть маючи цілий тайм на двох гравців більше. Тому можна припустити, що кримчани на гру проти нас вийдуть по-спортивному особливо злими. Але нічого, ми готові дати відсіч і не маємо наміру повертатися додому без очок.

– Тренувалися ви багато, а на морі були?

– Так, між тренуваннями майже щодня їздили на пляж. В Криму чудова природа, прекрасне повітря, але зізнаюся, що вже хочеться додому.

– Напевне, дивилися і матчі збірних України?

– Молодіжку я не дивився і взагалі за цим турніром особливо не слідкую. А гру Англія – Україна, так само як і матчі збірної Хорватії з Македонією та Бельгією, звісно, що бачив.

– І як тобі команда Олега Блохіна на "Вемблі"?

– А що тут можна сказати? Звичайно, молодці. Молодці, бо не тільки добилися позитивного результату, а й показали хороший футбол. Ну, а гол Коноплянки – це справжній шедевр. Трохи фарту не вистачило, щоб виграти.

– Вважаєш, українці заслужили на перемогу?

– Коли брати всю гру повністю, то саме нічия є найбільш справедливим підсумком. Але ж події складалися таким чином, що Україна була дуже близькою до перемоги. Пропустити з пенальті за три хвилини до фінального свистка – дуже прикро. Але все одно молодці.

– Як гадаєш, зможе Україна посісти перше місце в групі?

– Не потрібно заглядати так далеко вперед. Відбірковий турнір лише розпочався. Так, ви дуже добре зіграли і непогано розпочали відбір, бо нічия з Англією на її полі на самому старті групи – це хороший результат. Але це лише початок і попереду ще багато матчів. Зараз українцям треба забути про цю гру і готуватися на Молдову і Чорногорію. Бо в цих іграх, коли ви хочете бути першими, очки втрачати не можна. А про кінцевий розподіл місць можна буде говорити за рік, коли командам залишиться в групі зіграти по два–три матчі. Але вже зараз я переконаний, коли Україна так, як на "Вемблі", зіграє в решті матчів відбору, то вона однозначно займе перше місце в групі, а Англія – друге.

– А що скажеш про перші матчі збірної Хорватії?

– З Македонією була перша гра і зрозуміло, тут велику роль відіграла психологія. До того ж македонці всією командою стали в захисті. Але добре, що ми таки знайшли момент, щоб забити переможний м’яч. А нічия з бельгійцями на їхньому полі – це також хороший результат. Адже до матчу всі ледь не в один голос казали, що Хорватія в цій грі немає жодних шансів. У нас насправді дуже сильна група. Я думаю, що саме наша група є найсильнішою серед всіх у Європі. Судіть самі, у нас немає жодного аутсайдера, як наприклад, в групі українців Сан-Марино. Хорвати ведуть боротьбу з Сербією, Шотландією, Бельгією, Македонією і Вельсом. Тут кожен в кожного може забрати очки і спрогнозувати щось наперед практично неможливо. Не випадково журналісти нашу групу нарекли "групою смерті".

– І що, якими ти бачиш перспективи Хорватії в боротьбі за путівку до Бразилії?

– Як я вже казав, багато хто фаворитом групи вважає бельгійців. Але ми грою на їхньому полі довели, що нам під силу в них виграти. Ми й рахунок в тому матчі відкрили. Але пропустили після кутового в самому кінці першого тайму. Переконаний, якби бельгійці нам не забили гол у роздягальню, ми б виграли. А так, в другому таймі шанси вирвати перемогу були і в нас, і в них. Але більше ніхто не забив і все закінчилося нічиєю. Думаю, для нас це хороший результат. Тим більше, що попереду ще гра в Хорватії. Тому вірю, що ми підтвердимо свій перший номер рейтингу в групі і саме ми попадемо на чемпіонат світу з першого місця.

– А що потрібно, аби в збірній Хорватії ми знову побачили Младена Бартуловіча (в активі гравця "Кривбасу" є два матчі за національну збірну – Авт.)?

– Тільки одного – хорошої гри за свій клуб. Коли я буду якнайкраще грати за "Кривбас", то тренер збірної Хорватії Ігор Штімац обов’язково зверне на мене свою увагу і надасть шанс себе проявити в його команді. Так що все в моїх руках.

Розмовляв Адам Федак