УКР РУС

Барселону хотіли перетворити в джерело фінансування каталонських сепаратистів

18 січня 2022 Читать на русском

Рух за незалежість Каталонії від Іспанії активно намагався використати "синьо-гранатових" у своїй діяльності. В Іспанії починають розкривати подробиці розслідування.

За каденції Жозепа-Марії Бартомеу очільник сепаратистького руху Карлес Пучдемон просив президента Барселони у фінансуванні ідеї відокремлення від Іспанії. Клуб повинен був фіктивно брати на роботу прихильників ідеї на незалежність, а їхня "зарплатня" йшла б на підтримку сепаратистів.

Бартомеу отримав "золоту" табличку на алеї слави Атлетіко – мадридці дякують горе-президенту Барси за розвал конкурента

Ситуація дійшла до того, що деякі футболісти, усвідомлюючи всю загрозу, наполягали на активації в контрактах пункту проти незалежності Каталонії. У випадку її проголошення гравці могли безперешкодно піти з Барселони, повідомляє Marca з посиланням на El Mundo.

Чи погодився на таке тодішній президент Барселони, видання не вказує. Зазначається, що результати розслідування будуть опубліковані з вівторка по четвер – не виключено, що історія матиме продовження.

Нагадаємо, у 2017 році в Каталонії навіть провели референдум за незалежність регіону, але Іспанія зуміла вберегти автономію у своєму складі, заарештувавши лідерів сепаратистів. Карлес Пучдемон, який проголосив себе президентом, втік до Бельгії.

Референдум у Каталонії: що чекає на Барселону та каталонський футбол