УКР РУС

Барселона видала неймовірний камбек проти Севільї: Мессі врятував каталонців

31 березня 2018 Читать на русском

Севілья та Барселона розписали результативну нічию у матчі 30 туру Ла Ліги – 2:2.

Барселона навіть попри відсутність Мессі, який через невеличке пошкодження опинився на лаві запасних, розпочала активніше та вже на 4-й хвилині створила перший гольовий момент. Луїс Суарес, отримавши в штрафному майданчику передачу від Коутінью, перевірив Серхіо Ріко на пильність ударом під ближню стійку. Голкіпер Севільї не без проблем перевів сферу на кутовий, з якого каталонці не зуміли вичавити нічого серйозного.

Підопічні Вальверде продовжували атакувати та вже на 9-й хвилині втратили черговий шанс для взяття воріт. Дембеле знайшов на лівому краю штрафного майданчика Альбу, а той прострілив на Суареса, який метрів з 11-ти зовсім трішки не влучив у дальній кут воріт. У цьому епізоді голкіпер Севільї був безсилий та лише поглядом провів м'яч за лицеву лінію.

Севілья вперше небезпечно відповіла каталонському гранду на 16-й хвилині, коли після другого поспіль кутового біля воріт Барси Піке вибив м'яч прямісінько на Мурієля, а колумбієць не поцілив у дальній кут. А вже незабаром свою нагоду втратив і Корреа, який головою схибив після навісної передачі Наваса.

Ближче до середини першого тайму Севільї вдалось вирівняти гру, а на 36-й хвилині підопічні Монтелли і взагалі відкрили рахунок. Ескудеро виконав класну передачу вздовж лінії воротарського майданчика на Васкеса, який без перешкод "пробив" тер Штегена. Барса могла відігратись ще до перерви, але Піке дивом не зумів влучити у ворота з декількох метрів після того, як Умтіті головою переправив сферу на дальню стійку.

Не встиг розпочатися другий тайм, як Севілья шокувала каталонців швидким голом. Мурієль опинився першим на добиванні та приблизно з 11-ти метрів поцілив у ближній від тер Штегена кут. Ще через п'ять хвилин "рохібланкос" втратили черговий супершанс, коли Навас вийшов віч-на-віч з тер Штегеном. Вінгер Севільї з другої спроби обіграв німецького голкіпера та потужно пробив, але Піке виніс м'яч з лінії воріт. Васкес на добиванні зіграв невдало.

На 60-й хвилині Вальверде випустив Мессі замість Дембеле і Барса одразу ж додала в гостроті. Лео знайшов Альбу на лівому фланзі, той прострілив вздовж воротарського, а Суарес пробив у стійку. Вже за мить могла забивати і Севілья, але Мурієль у швидкій атаці не влучив ближній кут.

Після цього команди обмінялись ще декількома небезпечними моментами, а Ракітіч, зокрема, головою влучив у стійку. Барса не опускала руки та продовжувала атакувати і таки зуміла організувати неймовірний камбек за 2 хвилини. Спочатку Луїс Суарес в акробатичному стрибку замкнув передачу Деніса Суареса, а згодом Мессі коронним ударом з-за меж штрафного майданчика вистрілив у дальній кут воріт Ріко.

Барселона у підсумку набрала 76 очок та залишилась на першому місці Ла Ліги. Севілья продовжує посідати 6-ту сходинку (46 пунктів).

Іспанія. Ла Ліга, 30 тур

Севілья – Барселона – 2:2

Голи: Васкес, 36, Мурієль, 49 – Суарес, 88, Мессі, 89