УКР РУС

"Барселона" зазнає нищівної поразки у Суперкубку Іспанії

15 серпня 2015 Читать на русском

У першому матчі двобою за Суперкубок Іспанії каталонська "Барселона" в гостях поступилась "Атлетіку" з рахунком 0:4.

У перші хвилини "Барселона" вперто намагалась завести гру за своїм сценарієм, проте неквапливий темп гостей легко збивали баски за допомогою пресингу. Лінію переслідування "Атлетік" поступово наближав до воріт "Барси", допоки вона не занервувала. 

Першим сигналом застереження стали три поспіль атаки басків із завершенням. Проте забити гол господарі зуміли після грубої помилки воротаря гостей Тер Штегена. Німець якось недбайливо вибіг з воріт і вибив м'яч у центр поля. Повернутись у рамку страж не встиг, за що його покарав Сан Хосе.

Після цього "блаугранас" спробували заграти у свою гру, проте розумні переміщення гравців "Атлетіка" збивали задуми гостей.

Мессі у перші півгодини матчу взагалі не було видно в атаці. Аргентинця нейтралізовували ще у центрі при спробі заволодіти м'ячем.

Під кінець першого тайму господарі навіть вдалися до жорсткого фолу, аби не підпустити до воріт суперника.

На останній хвилині першої 45-хвилинки Педро заробив штрафний по центру воріт. Проте класний удар Мессі зі штрафного відбив кіпер господарів Горка Іраісос. 

Другий тайм розпочався зі спроб "Барси" відігратись і "блаугранас" мали дві нагоди на 51-ій та 52-ій хвилинах: Педро влучив у поперечку, а удар Мессі відбив кіпер господарів. Вже за хвилину рахунок став 2:0 після класного проходу Сабіна і удару головою Адуріса.

Після цього "Барселона" не зуміла зловити свій ритм і Адуріс скористався нагодою, аби забити третій гол.

Незабаром був і четвертий. Після боротьби у карному "Барси" арбітр побачив фол з боку Дані Алвеса. Оформити хет-трик випала честь Адурісу.

До кінця гри гості не зуміли скоротити відставання.

"Атлетіко" - "Барселона" - 4:0 (1:0)

Голи: Сан Хосе, 14, Адуріс, 53, 62, 68 (пен)

Відео голів дивіться тут.