УКР РУС

Барселона вимагатиме присудження чемпіонства у випадку дострокового завершення Ла Ліги – каталонці мають 3 аргументи

15 березня 2020 Читать на русском

Барселона визначилася з планом дій на випадок дострокового завершення чемпіонату Іспанії 2019/20. Наразі розіграш Ла Ліги призупинений через пандемію коронавірусу.

Як відомо, чемпіонат Іспанії, як і інші топ-ліги Європи, наразі призупинений через пандемію коронавірусу COVID-19. Більше того – у країні введений режим надзвичайного стану та запроваджено карантин.

Іспанський футбол переживає період найбільшої невизначеності, позаяк таких обставин у 91-річній історії Прімери ще не було. Не виключений навіть варіант, при якому сезон 2019/20 в іспанській Ла Лізі завершиться після 27-ми турів, а сезон можуть визнати недійсним.

Мессі відреагував на зупинку Прімери – зворушливий текст від форварда Барселони

У разі дострокового завершення сезону Барселона вимагатиме офіційного визнання її чемпіоном Іспанії. Подібних прецедентів у Ла Лізі ще не було, тому зрозуміло, що така ідея знайде великий спротив Реала – головного конкурента "блаугранас". Чинний регламент чемпіонату не передбачає різкого дострокового припинення турніру, хоча така можливість все ж існує у випадку настання форс-мажорних та виняткових обставин.

Каталонці аргументуватимуть свої вимоги тим, що вони на момент зупинки чемпіонату очолювали турнірну таблицю (Мессі та Ко випереджають Реал на 2 очки). Крім того, "синьо-гранатові" стали так званим "зимовим чемпіоном" після поєдинків проти всіх команд чемпіонату. Ще одним козирем Барси є те, що на момент зупинки Ла Ліги було зіграно 27 турів – більше ніж 70% чемпіонату, повідомляє Sport.es.

Ювентус пішов шляхом PornHub, Мессі продає одяг, а син Роналду грається зі світом – футбол на карантині