УКР РУС

Барселона в пастці Мадрида, репетиція фіналу ЛЧ, Ювентус та Мілан у битві сезону, коронація Баварії – топ-матчі вікенду

7 травня 2021 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

"Футбол 24" традиційно виділяє найцікавіші протистояння на європейських полях, які відбудуться цими вихідними. Потенційні чемпіони АПЛ та Бундесліги, битви в Серії А та Ла Лізі – у нашому матеріалі.

Борусія Д – РБ Лейпциг

8 травня, 16:30. Дортмунд, Сігнал Ідуна Парк

Телетрансляція на каналі MEGOGO, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: "джмелі" опинилися у доволі скрутному становищі. Лише чотири перемоги поспіль в останніх турах дозволили Дортмунду повернутися в реальну боротьбу за потрапляння у топ-4. Зупинятися не можна, адже за три тури до завершення сезону кожна осічка може стати фатальною, і команда не потрапить у Лігу чемпіонів. Парадоксально, але на наступний сезон Борусія підготувала форму, розробники якої надихалися тріумфом "жовто-чорних" у цьому турнірі в 1997-му.

Реакція на виліт з ЛЧ: Реал виставив на продаж шість гравців і хоче Алабу, Холанда, Мбаппе та ще трьох зірок

Натомість Лейпциг виглядає вкрай немотивованим колективом. Друге місце "бики" вже не втратять, а завадити Баварії взяти чергове "золото" шансів практично немає. Юліан Нагельсманн перед переїздом до Мюнхена хоче виграти зі своїм нинішнім клубом трофей. Шанс залишився лише один – Кубок Німеччини, фінал 13 травня. Там РБ Лейпциг також зіграє проти Борусії, тому прийдешню гру проти дортмундців варто розглядати як своєрідну репетицію. "Джмелі" не програють "бикам" із 2017-го і цього разу спробують продовжити серію, бажано перемогою. Дуже сумнівно, що гості будуть пручатися з усіх сил. Кубковий матч куди важливіший саме для Лейпцига.

Барселона – Атлетіко

8 травня, 17:15. Барселона, Камп Ноу

Телетрансляція на каналі MEGOGO, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: ця гра може дуже багато вирішити у чемпіонських перегонах. Атлетіко їде на Камп Ноу в статусі лідера, але його перевага над обома іспанськими гігантами складає лише два очки. Дієго Сімеоне багато говорив про роль психології на фініші сезону. Цей фактор точно має значення для його команди, адже Атлетіко не перемагає на Камп Ноу 15 років. У тому матчі в лютому 2006-го за каталонців забивав Хенрік Ларссон, а Фернандо Торрес оформив дубль і ще навіть не думав про трансфер у Ліверпуль. Тепер мадридцям по-справжньому потрібно переписувати історію.

Барселона вже могла б бути лідером, але втратила свій шанс, сенсаційно поступившись Гранаді. Тепер команда Рональда Кумана, який, до речі, пропустить гру через дискваліфікацію, залежна не лише від своїх результатів. Якщо каталонці не дадуть перемогти Атлетіко, а Реал виграє усі свої матчі до кінця сезону, то саме "вершкові" здобудуть титул (очні зустрічі на стороні Зідана і Ко). Так, ситуація не з найкращих, але в таких випадках потрібно зосередитися на собі. А Барсі цілком до снаги виграти усі матчі, що залишилися. Не так давно у каталонців вже була подібна серія. "Дубль два" потрібно починати вже проти Атлетіко. На щастя, до такого протистояння обидві команди підійшли у оптимальних складах. Якщо не враховувати Ансу Фаті та Філіппе Коутінью, які не грають ще з минулого року

Баварія – Борусія М

8 травня, 19:30. Мюнхен, Альянц Арена

Телетрансляція на платформі MEGOGO, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: у минулому турі Баварія сенсаційно поступилася Майнцу і не змогла достроково оформити чемпіонство. Очевидно, свято переноситься на домашній стадіон. Мюнхенці гратимуть уже після гри в Дортмунді. Якщо РБ Лейпциг програє, то господарі Альянц Арени вийдуть на поле уже в статусі переможців Бундесліги поточного сезону. Зрештою, перемога у своєму поєдинку теж гарантує цей статус без озирань на конкурентів. Є всі підстави на те, що Хансі Флік не захоче відкладати завоювання останнього трофея на чолі Баварії ще на тиждень.

Гладбах посипався після оголошення, що Марко Розе в кінці сезону переїде в Дортмунд. Та серія була настільки провальною, що наразі "жеребці" борються лише за потрапляння у новостворену Лігу конференцій. Традиційно Борусія непогано грає проти Баварії – команди обмінюються перемогами із сезону в сезон. Поєдинок першого кола був за Менхенгладбахом, тепер черга Мюнхена...

Манчестер Сіті – Челсі

8 травня, 19:30. Манчестер, Етіхад

Телетрансляція на каналі Setanta Sports, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: ще один потенційно чемпіонський матч. Перемога господарів зробить їх недосяжними на вершині турнірної таблиці АПЛ. Звісно, "містяни" не робитимуть трагедії, якщо цю справу доведеться відкласти до наступного матчу, але Челсі – ще той подразник. Саме "сині" вибили "блакитних" із Кубка Англії, а цього разу спробують зруйнувати чудову серію Ман Сіті проти команд із Лондона, яким Пеп Гвардіола не поступається 14 матчів поспіль.

Гвардіола розставив пріоритети Манчестер Сіті між АПЛ та Лігою чемпіонів

Однак куди цікавіший у цій дуелі єврокубковий аспект. Через три тижні ці ж команди зіграють у фіналі Ліги чемпіонів. Отож, нам належить переглянути репетицію головного матчу сезону в європейському футболі. Томас Тухель після переїзду в столицю Англії програв лише двічі (Порту та Вест Бромвічу). Нова зустріч з Ман Сіті продемонструє, чи була випадковістю перемога в Кубку, чи німець справді регулярно може знаходити протидію вибудованому механізму Гвардіоли. Окрім того, Челсі ще й дуже потрібні очки, оскільки позиція в турнірній таблиці (наразі четверте місце) доволі хитка.

Ювентус – Мілан

9 травня, 21:45. Турин, Альянц Стедіум

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: провалений сезон стане цілковитим жахіттям, якщо Ювентус ще й не потрапить в Лігу чемпіонів. Уже ніхто не заперечує, що призначення Андреа Пірло стало неправильним рішенням. Замість звичної боротьби за чемпіонство туринці змушені вигризати путівку в ЛЧ. Майбутній матч буде ключовим. Принаймні так вважає Фабіо Капелло: "Той, хто програє, опиниться на узбіччі. Річ не тільки в турнірній таблиці. Думаю, що психологічні наслідки поразки будуть дуже важкими".

Трансфер Циганкова: Мілан, Арсенал, Севілья – куди перейти лідеру Динамо і чому Луческу не відчує втрати?

Мілан у першій половині сезону вже встигли записати у претенденти на Скудетто. Однак після Нового року трапився очікуваний спад. Златан все більше лікувався і все менше забивав. Наразі слідом за Інтером, який вже став чемпіоном, відразу три команди з 69-ма очками – Аталанта, Ювентус та Мілан. Будь-якою осічкою готовий скористатися Наполі, у якого на два пункти менше. Календар кінцівки сезону натякає, що найважче буде саме "россонері". Поразка від Ювентуса фактично поставить крапку на лігочемпіонівських амбіціях. Мілану належить зіграти чи не найголовніший матч сезону. Дуже шкода, що це історичне протистояння зараз більше нагадує дербі кризових гігантів.

Реал – Севілья

9 травня, 22:00. Мадрид, стадіон імені Альфредо Ді Стефано

Телетрансляція на каналі MEGOGO, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Реал уже знатиме результат матчу в Барселоні, але, яким би він не був, це абсолютно нічого не змінить. Мадриду потрібно виключно перемагати. Зінедіну Зідану потрібно змусити своїх футболістів не думати про виліт із Ліги чемпіонів та сконцентруватися на останньому шансі завершити сезон з трофеєм. На щастя для Реала, Севілью можна вважати суперником, близьким до топового. Саме з такими у "вершкових" проблем, як правило, не виникає. Як і у ситуації Атлетіко й Барселони, Мадрид не має права втрачати очки.

Якихось чотири дні тому Севілья також вважалася одним із претендентів на "золото". Принаймні відставання лише у три очки від лідера на це натякало. Однак нервіонці поступилися Атлетіку та фактично вибули із боротьби. Тепер Хулен Лопетегі може повпливати на розподіл місць на горі таблиці лише опосередковано. Для цього потрібно обіграти свою колишню команду. Звісно, залишаються питання до мотивації Севільї, яка вже гарантувала собі участь в ЛЧ. Зрештою, можливість перемогти у Мадриді вперше з 2008 року повинна здатися достатньо привабливою.

Тухель знищив Зідана у швидких шахах: у півфіналі ЛЧ вирішальними були ходи Маунтом і Канте