УКР РУС

Барселона у вогні: 6 найбільш ворожих стадіонів для каталонського гранда

6 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Команду Ернесто Вальверде чекає подорож від одного пекельного місця до іншого. Барселона проводить 2 матчі поспіль на стадіонах, які ненавидять її.

У неділю, 4 лютого Барса отримала неласкавий прийом від Еспаньйола. Фанати іншого каталонського клубу особливо завзято ображають Жерара Піке та його дружину Шакіру. Банери і кричалки вболівальників були настільки образливими, що Еспаньйол покарав їх авторів штрафом на 24 тисячі євро та забороною відвідувати стадіон.

З цього приводу іспанські ЗМІ відзначають 6 найбільш ворожих стадіонів для Барселони у матчах Прімери.

Еспаньйол розширить скаргу на Піке через його слова після матчу

Корнелья-Ель Прат

Каталонські дербі на арені Еспаньйола завжди напружені та спекотні, а історія війни Піке з фанатами "папуг" тягнеться ще з 2008 року, коли ті виступали на "Монтжуїку". В останні роки не бувало й одного спокійного матчу без інцидентів на трибунах. Якби фанати Еспаньйола могли, "військові дії" розвернулись би прямо на газоні.

Месталья

Від останньої баталії переходимо до наступної. Барселона зіграє проти Валенсії у матчі за фінал Кубка Іспанії у четвер, 8 лютого. Тут "синьо-гранатових" завжди чекає важка гра і ненависть інчас. Публіка на "Местальї" здатна вивести з рівноваги навіть такого спокійного і холоднокровного чоловіка, як Лео Мессі. Останній випадок, коли Неймар і Суарес отримали від фанатів Валенсії кинутими предметами по голові завів аргентинця і торсиду навпроти не на жарт.

Сантьяго Бернабеу

Реал Мадрид є найпринциповішим суперником для Барси, однак агресивність його фанатів останнім часом трохи поступається каталонцям і валенсійцям, вважають читачі видання Marca. І все ж на "Бернабеу" каталонські зірки завжди можуть побачити середній палець навіть від дітей.

Аноета

Не стадіон, а справжнє прокляття на багато років. Вальверде з допомогою Мессі та Суареса перервали закляття арени Реал Сосьєдада, однак до того моменту Барселона зазнала чимало фіаско на полі Аноети і ще більше проклять від фанатів басонского клубу. Іноді не витримували нерви у самих гравців каталонської команди. Жорді Альба, наприклад, показував непристойні жести вбік трибун.

Рамон Санчес Пісхуан

Євген Коноплянка не дасть збрехати. Фанати на домашній арені Севільї – просто пекельні. А якщо їхніх улюбленців регулярно переманює один клуб, тоді начувайтесь. Саме так сталось і з Барселоною. Дані Алвес, Адріано, Сейду Кейта, Іван Ракітіч, Алейш Відаль – цього занадто багато, щоб прихильно чи принаймні нейтрально ставитись до каталонського монстра на "Санчес Пісхуан".

Ромареда

Нехай Сарагоса зараз і не в Прімері, але коли вона грає проти Барселони, на полі завжди гаряче. Протести проти не дуже чесного суддівства у вигляді масових червоних карток – цілком в дусі тутешніх фанів. Не обходиться і без сторонніх предметів. Пляшки з-під Кока-Коли – це ще найбільш мирні об'єкти на газоні "Ромареди" під час матчів проти каталонців.

11 футболістів, які виступали під керівництвом і Моурінью, і Гвардіоли