УКР РУС

Барселона ставить ультиматум багаторічним лідерам – клуб готовий вказати зіркам на двері, а фанати винесли вирок

18 травня 2021 Читать на русском

Жоана Лапорту очікує непросте міжсезоння. Окрім тренерської дилеми та намагань зберегти Ліонеля Мессі, президент Барселони вимушений проводити складні перемовини з головними зірками "синьо-гранатових".

Четверо "важковаговиків" Барселони більше не мають статусу недоторканих. Каталонський клуб знову готується до масштабних кадрових змін. Якщо минулого літа тодішній президент Жозеп-Марія Бартомеу вирішив попрощатися з Луїсом Суаресом, Іваном Ракітічем та Артуро Відалем, то цього року у списку опинилися не менш відомі імена.

Жоан Лапорта проведе перемовини з 4-ма футболістами – Жераром Піке, Серхіо Бускетсом, Антуаном Грізманном і Серхі Роберто. Усім буде поставлено ультиматум – ця четвірка залишиться в Барсі лише в тому випадку, якщо погодиться на серйозне зниження зарплатні, зазначає Mundo Deportivo.

Куман покине Барселону в кінці сезону, – RAC1

Як вказує джерело, Лапорта вважає, що вказані гравці у сезоні 2020/21 і близько не відпрацювали ті гроші, які отримують. Відповідно, сторони сядуть за стіл перемовин і шукатимуть вихід із ситуації – новий контракт з погіршеними фінансовими умовами, або ж пошук нового клубу. Перший етап переговорів може розпочатися вже наступного тижня.

Але це не єдині футболісти, які можуть покинути Барселону. Також великі шанси на відхід у Коутінью, Умтіті, Фірпо, П'яніча, Брейтвейта, Нето та низки інших виконавців. Загалом Камп Ноу можуть покинути 10-12 футболістів, серед яких опинилися "священні корови" Піке і Бускетс. Цікаво, що більшість фанатів Барси підтримують відхід всієї вищезгаданої четвірки.

Статус недоторканного має лише Ліонель Мессі, у якого 30 червня завершується контракт з клубом. Лапорта налаштований зберегти живу легенду "блаугранас" будь-якою ціною. Це важливе завдання не лише для спортивної складової, але й для маркетингової та ділової сфер діяльності Барси.

Окрім цього, під великим питанням перебуває і майбутнє Рональда Кумана, адже останні невдачі каталонців, які втратили шанси на чемпіонство, похитнули довіру Лапорти до тренера. Іспанські ЗМІ стверджують, що президент Барси – не з тих, хто буде церемонитися. Зокрема, після його першого приходу на посаду керівника "синьо-гранатових" клуб за неповних 2 роки попрощався з близько 30-ма футболістами.

Барса програла титул з найгіршим пасом у кар'єрі Мессі: Лапорта має 6 дилем, а фани назвали несподіваного тренера