УКР РУС

"Барселона" розгромила "Рівер Плейт" та стала 3-разовим чемпіоном світу

20 грудня 2015 Читать на русском

"Барселона" у фіналі клубного чемпіонату світу на "Ніссан Стедіум" переграла "Рівер Плейт" з рахунком 3:0.

Перемогу каталонцям принесли гол Мессі та дубль Суареса.

Після стартового свистка "Барселона" традиційно взяла м'яч під свій контроль, а вже на 11-й хвилині могла відкривати рахунок. Однак, у рамці воріт "Рівера" чудово проявив себе Бароверо, який неймовірним чином потягнув удар Мессі метрів з 11-ти. Та Лео таки домігся свого на 36-й хвилині, коли у ближньому бою не залишив Бароверо шансів після скидки Неймара. Аргентинський клуб відповідав лише безнадійними дальніми передачами на своїх нападників.

Не встиг розпочатися другий тайм, як підопічні Луїса Енріке подвоїли свою перевагу. Суарес, отримавши шикарну передачу від Бускетса з центру поля, вийшов віч-на-віч з Бароверо та чітко переграв аргентинського голкіпера. Після цього ще дві класні нагоди змарнував Мессі, а зробив рахунок розгромним той таки Суарес, який головою замкнув пас Неймара. "Рівер" серйозно відповів лише на 83-й хвилині, коли Мартінес потужно пробив здалеку, а Браво перевів м'яч у стійку.

У підсумку "Барселона" довела справу до легкої перемоги та втретє у своїй історії оформила титул клубного чемпіона світу.

Клубний чемпіонат світу. Фінал

"Рівер Плейт" - "Барселона" - 0:3 ВІДЕО

Гол: Мессі, 36, Суарес, 49, 68

Склади команд:

"Рівер Плейт": Бароверо - Меркадо, Майдана, Баланта, Ванджоні - Краневіттер - Санчес, Віудес (Друссі, 46),  Понціо (Лучо Гонсалес, 46) - Аларіо, Мора (Мартінес, 46)

"Барселона": Браво - Алвес, Піке, Маскерано (Вермален, 80), Альба - Ракітіч (Серхі Роберто, 66), Бускетс, Іньєста - Мессі,  Суарес, Неймар (Матьє, 89)