УКР РУС

Барселона розгромила Челсі, Мессі принизив Куртуа неймовірним та історичним дублем – Каталонія у чвертьфіналі

14 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У повторному матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між Барселоною та Челсі каталонці здобули легку перемогу завдяки феноменальній грі свого лідера – Ліонеля Мессі.

Після лондонських 1:1 Барселону влаштовувала не лише перемога з будь-яким рахунком, але й нульова нічия. Проте каталонці повели вже на 3-ій хвилині: Мессі з дуже гострого кута влучив поміж ніг Куртуа. А коли Дембеле невдовзі ідеально реалізував пас Ліонеля і подвоїв перевагу, Челсі опинився у надскрутному становищі.

Барселона – Челсі – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Остаточно вбив будь-яку інтригу все той же всюдисущий Мессі, який після перерви забив свій ювілейний, 100-й гол у Лізі чемпіонів. Врятувати Челсі від розгрому міг Рюдігер – на 90-ій хвилині він влучив у поперечку ударом головою.

Мессі зробив гру, а Куртуа – провалив її

Щоб сподіватися на прохід у наступний раунд, Челсі будь-що належало забивати на "Камп Ноу". І, для більшої гарантії, – неодноразово. Проте карти "аристократам" сплутав Ліонель Мессі. Два його удари у ситуаціях, які зазвичай не віщують голкіперам серйозних проблем, досягали мети. Причому, в обох випадках Куртуа пропускав поміж ніг, що вважається особливим приниженням для стража воріт.

Бельгієць зокрема і Челсі загалом стали жертвою особливого натхнення лідера Барселони. Адже окрім дубля Мессі відзначився ще й результативною передачею на Дембеле, коли понад 100-мільйонний вінгер подвоїв рахунок. Лео підстеріг помилку Фабрегаса, протягнув м’яч через половину поля і викотив цукерочку на Усмана – тільки забивай.

Вілліан та Алонсо бились самотужки

У складі гостей помітно виділявся Вілліан. Бразилець забив у першому матчі на "Стемфорд Брідж", добряче виснаживши оборону Барси, і сьогодні знову був у повному порядку. Завдяки фінтам і розкішній швидкості вінгер Челсі частенько позбувався опіки і загострював ситуацію біля воріт Барселони. Проте підтримки у нього, за винятком Алонсо, який невтомно долучався до атак, практично не було.

Конте помилився із вибором наконечника – Жиру провалив матч, так і не вийшовши із затінку центрбеків суперника. Знову не зумів себе показати Азар. У центрі поля напомилявся Сеск. Про захист і голкіпера Челсі – ні слова. Ви самі усе прекрасно бачили.

При цьому не можна сказати, що Челсі виглядав на "Камп Ноу" приреченою командою. Після швидкого пропущеного голу лондонці перевели гру до воріт тер Штегена і добряче нагнітали там атмосферу. У першому таймі двічі міг забивати Алонсо. Його удар з гри парирував кіпер, а постріл зі штрафного перед самісінькою перервою – каркас воріт.

У другому таймі Маркос претендував на пенальті. Він гарно розвернувся у щільному оточенні опонентів, спробував вибігти на рандеву із тер Штегеном і впав. Здалося, що був поштовх у спину, проте Дамір Скоміна, словенський рефері, на 11-метровому позначку не вказав.

Тобто, на позитивні оцінки напрацювали два футболісти Челсі. Цього занадто мало, щоб претендувати на вихід у чвертьфінал, та ще й на полі такого суперника, як Барселона.

Цікаві факти

Ліонель Мессі забив свій 100-й гол у Лізі чемпіонів. Для досягнення гросмейстерського показника йому знадобилося 123 матчі. Більше м'ячів лише у Кріштіану Роналду – 118 (141 матч).

Перший із двох голів Мессі у ворота Челсі став найшвидшим у його кар’єрі – 125-та секунда.

Барселона водинадцяте поспіль пробилася у чвертьфінал Ліги чемпіонів.

Каталонці не програють в останніх 9 матчах цього турніру.

Іспанія проти Англії у плей-офф єврокубків: за останні 10 років відбулося 26 дуелей – у 22 із них далі проходили піренейці.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, матч-відповідь

Барселона – Челсі – 3:0

Голи: Мессі, 3, 63, Дембеле, 20