УКР РУС

Барселона розгромила Рому в матчі з двома автоголами: огляд матчу

4 квітня 2018 Читать на русском

Барселона впевнено обіграла Рому в першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

У першому таймі Барселона звично контролювала м'яч і шукала шляхи до воріт Аліссона. Рома тривалий час вдало стримувала натиск, десь рятував голкіпер, однак на 38 хвилині господарі все ж повели в рахунку. Мессі та Іньєста розіграли комбінацію через центр, а Де Россі вирішив у підкаті перервати пас Андреса і зрізав м'яч у власні ворота.

Суперники Барселони забили 5 автоголів у цьому сезоні ЛЧ

У другому таймі нічого кардинально не змінилося. Каталонці продовжували володіти ініціативою і незабаром подвоїли перевагу. Після розіграшу кутового, прострілу Ракітіча та влучання м'яча в стійку Манолас у боротьбі з Умтіті оформив другий автогол у зустрічі. Рома побігла вперед виправляти ситуацію, однак Барселона миттєво покарала гостей на контратаці – Аліссон відбив удар Суареса прямо на ногу Піке.

Ейсебіо Ді Франческо підсилив атаку замінами, після чого в римлян почали виникати моменти. Тер Штеген взяв постріли Дефреля та Перотті, а от з ударом Джеко, для якого гольовий шанс створив Перотті, німець не впорався. Рома забила виїзний гол, але Барселона знову вбила інтригу – перший гол у поточній Лізі чемпіонів забив Луїс Суарес.

Таким чином, Барселона в домашньому матчі фактично вирішила завдання виходу в півфінал Ліги чемпіонів. Матч-відповідь, який відбудеться 10 квітня в Римі, перетворився на формальність.

До перерви Рома зробила все можливе, щоб стримати Барселону

У першому таймі "джалороссі" поставили перед собою чітке завдання – не дати Барселоні розбігтися. Рома грала дуже щільно, не залишаючи розривів між лініями. Для компактності четвірка захисників розміщувалась досить високо, що приносило результат – гравці Барселони не змогли впіймати їх на офсайдних помилках.

Римляни не залишали вільних зон і накривали Мессі кількома футболістами. Каталонці створювали небезпеку хіба що завдяки чисельній більшості на лівому фланзі. Висока концентрація та хороша гра у відборі дозволяли Ромі тримати свої ворота на замку, "вовки" в гострих епізодах на власній половині часто випереджали опонентів на долю секунди – вибивали м'яч з-під ніг, читали напрямок атак Барселони.

Пропущений гол наприкінці тайму – це, звичайно, помилка опорної зони Роми, однак варто відзначити, що Де Россі таки встиг перервати останню фазу фірмової комбінації Іньєсти та Мессі. Просто через свою неповороткість не зробив це вчасно.

Рома претендувала на пенальті

Зробивши ставку на оборону, римляни до перерви практично не загрожували воротам Барселони. Але рідкісні виходи до володінь тер Штегена могли завершитися результативно. Семеду на старті зустрічі у власному штрафному майданчику завалив на газон Джеко – арбітр проігнорував епізод, хоча після повтору стало зрозуміло, що підстави для пенальті були.

Барселона – Рома: арбітр двічі не призначив пенальті у ворота господарів, вердикт екс-рефері ФІФА

Безпосередньо перед перервою Умтіті в міліметрах від карного збив Пеллегріні. Тут рефері розібрався правильно і поставив лише штрафний. Щоправда, дуже перспективний штрафний, який Рома повинна були використати краще. Реалізуй "джалороссі" один з цих моментів – і перед Ді Франческо взагалі можна було б знімати капелюха.

У відкритій грі Рома не повернула інтригу

На початку другого тайму Барселона забила вдруге (вдруге допоміг автогол), тому Рома мусила остаточно розкритися та бігти в атаку. Перший же масований вихід на чужу половину за рахунку 0:2 закінчився для римлян дуже сумно, Піке забив на контратаці.

Не здався Ді Франческо – орієнтовані на підсилення атаки заміни, не здалися гравці Роми – пресинг і постійних рух до воріт тер Штегена все ж призводили до моментів. Гості, по суті, робили все правильно, викладалися до останнього і навіть забили гол. Однак у Барселони з'явилося більше вільного простору, вільних зон, чим вони ще раз скористалися. Відкритий футбол проти каталонців з індивідуально слабшими футболістами не міг врятувати Рому.

Цікаві факти

– Луїс Суарес забив перший гол у Лізі чемпіонів-2017/18.

– Суперники Барселони забили найбільше автоголів у цьому сезоні ЛЧ – 5.

– Андрес Іньєста зіграв 21-й матч у чвертьфіналах ЛЧ, ніхто не має більше, стільки ж у Гіггза та Хаві.

– Рома – лише 4-а команда в історії ЛЧ, яка забила 2 автоголи в одному матчі.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу, перший матч

Барселона – Рома – 4:1

Голи: Де Россі, 38 (аг), Манолас, 56 (аг), Піке, 59, Суарес, 87 – Джеко, 80