УКР РУС

Барселона, пропустивши на 18 секунді, здобула важку перемогу – Лєвандовскі вперше за два місяці забив в Ла Лізіlight

12 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Барселона перемогла Алавес у 13 турі чемпіонату Іспанії. Результат та огляд матчу – в цій новині на "Футбол 24".

Каталонці серед тижня програли Шахтарю (0:1) в Лізі чемпіонів. Хаві та його підопічні знову отримали порцію критики від преси, тож потрібно було реабілітуватися за невдалу гру.

Барселона не отримає взимку зіркового бразильця – плани каталонців порушили давнішні проблеми

Зі стартовим свистком у Барселони все пішло не за планом. На 18 секунді матчу Самуель Омородіон, нападник Алавеса, забив другий найшвидший гол в Ла Лізі в поточному сезоні. Відіграватися з самого початку каталонці були не готові. Звично для себе команда Хаві контролювала гру, втім, створювати моменти "блаугранас" не поспішали.

В першому таймі можна відзначити лише момент Роберта Лєвандовскі, який парирував голкіпер суперника. Загалом, каталонці завдали лише чотири удари. Алавес й сам не балував гострими атаками. Другий 100% момент у воріт Барселони виник саме в Омородіона, який влучив в поперечину.

По перерві Барселона збільшила свою перевагу у володінні. Одна з позиційних атак команди Хаві тривала понад 13 хвилин. Все ж стерильний контроль дозволив відігратися. Роберт Лєвандовскі класно звільнився від опіки захисника, вистрибнув і влучно пробив. Польський нападник забив вперше за два місяці.

Попри те, що каталонці мали величезну перевагу, оборона Алавеса справлялася з тиском. Спроби Ламіна Ямала чи Рафіньї забити успіху не принесли. Втім, Барселона отримала свій шанс вийти вперед. Захисник грубо зіграв проти Торреса, який на швидкості увірвався в штрафну. Суддя одразу призначив 11-метровий. Лєвандовскі пробив сильно і без шансів для голкіпера. Фінальний свисток зафіксував перемогу каталонців з рахунком 2:1.

Барселона набрала 30 балів і перебуває на третій сходинці. Від першої сходинки "блаугранас" відстають на чотири очки. Алавес з 12 пунктами посідають 14 сходинку.