УКР РУС

Барселона підтримала засуджених організаторів референдуму про незалежність Каталонії

14 жовтня 2019 Читать на русском

Сьогодні Верховний суд Іспанії виніс вирок дев'ятьом каталонським чиновникам і політикам у справі про заворушення і проведення референдуму про незалежність Каталонії у 2017 році.

"Футбольний клуб Барселона як одна з провідних спільнот Каталонії у відповідності зі своєю історією, з метою захисту права свободи самовираження і самовизначення після сьогоднішнього обвинувального вироку хоче заявити наступне.

Так само, як превентивне ув'язнення не допомогло вирішити конфлікт, так не допоможуть і тюремні терміни, тому що в'язниця – це не рішення.

Сльози після Ліверпуля, емоційні настанови Вальверде – Барселона опублікувала трейлер фільму про життя всередині клубу

Вирішення конфлікту в Каталонії має бути досягнуте виключно за допомогою політичного діалогу. З цієї причини клуб сильніше ніж будь-коли просить всіх політичних лідерів вступити в діалог і переговори, щоб залагодити цей конфлікт, що також повинно дозволити відпустити засуджених політичних і громадянських лідерів.

Барселона також висловлює повну підтримку і солідарність з сім'ями тих, кого позбавили волі", – йдеться в заяві, опубліковіній в офіційному твіттері каталонського клубу.

Зазначимо, що серед усіх засуджених максимальний термін отримав колишній заступник глави уряду Каталонії Оріол Жункерас – 13 років. Решта фігурантів засуджені до термінів від 9 до 12 років.

"Мені хотілось все покинути, на щастя, діти нічого не бачили": Мессі про намір піти з Барси та план Флорентіно Переса