УКР РУС

Барселона обіграла Атлетіко на "Камп Ноу": Мессі зробив майже неможливе

4 березня 2018 Читать на русском

"Барселона" у матчі 27 туру чемпіонату Іспанії перемогла на "Камп Ноу" Атлетіко з рахунком 1:0. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перемогу каталонському гранду приніс Лео Мессі на 26-й хвилині гри прямим ударом зі штрафного. Відзначимо, що аргентинець відзначився зі стандарту у третьому матчі поспіль та суттєво наблизив Барселону до чемпіонського титулу.

Барселона набрала 69 очок і тепер випереджає Атлетіко у турнірній таблиці Ла Ліги на 8 пунктів.

Барселона – Атлетіко – 1:0 – відео гола і огляд матчу

Вальверде тактично переграв Сімеоне

Наставник Барселони, схоже, серйозно здивував свого візаві з Атлетіко, випустивши у стартовому складі Філіппе Коутінью, а не Паулінью, який раніше практично завжди грав у великих матчах. Вальверде вирішив повернутись до схеми 4-3-3 з Коутінью на правому фланзі атаки і не прогадав. Каталонці виглядали попереду більш креативно та, принаймні у першому таймі, створили чимало проблем обороні “матрацників”, яка до цього поєдинку мала у своєму активі лише 10 пропущених голів.

З перших хвилин зустрічі Барса робила те, що їй приносить найбільше задоволення – тотально контролювала м’яч. Однак, на відміну від матчу з Лас-Пальмас, володіння сферою приносило команді Вальверде реальні дивіденди. Каталонці не лише закрили “матрацників” на їх половині поля, але й залишили на голодному пайку найбільш небезпечних гравців Атлетіко Дієго Косту та Антуана Грізманна, які дуже рідко торкалися м’яча, не говорячи вже про удари по воротах.

Однак оборона Атлетіко доволі успішно давала собі раду з наступами Барси аж до 26-ї хвилини, поки своє слово не сказав Лео Мессі, відзначившись фірмовим ударом зі штрафного. Після цього мадридці почали відкриватись, а каталонці отримали значно більше простору для своїх атак. До перерви Облак, зокрема, врятував свою команду після удару Коутінью впритул.

У другому таймі Сімеоне намагався оживити гру своєї команди, випустивши на поле Гамейро та Корреа, але “матрацники” так і не зуміли створити чогось серйозного поблизу воріт тер Штегена. Німецький голкіпер практично залишився без роботи, а з м’ячем зустрічався в основному під час стандартів. Натомість Барса після перерви могла забити щонайменше двічі: спочатку Облак не дозволив відзначитись Бускетсу із гострого кута, а в кінці матчу Суарес ударом на виконання зовсім трішки не викрутив сферу під дальню стійку.

Андре Гомеш – “піратка” замість якості HD

На 36-й хвилині Барселона пережила, мабуть, найбільш неприємний момент у матчі. Андрес Іньєста попросив ранню заміну, отримавши пошкодження задньої поверхні стегна. Здавалось, що Ернесто Вальверде, точно зробить ставку на Паулінью, однак наставник Барси знову здивував усіх фанатів на “Камп Ноу” безмежною вірою в Андре Гомеша. Португалець прийняв виклик і… вкотре провалився. Практично кожного разу, коли екс-хавбек Валенсії перетинався з м’ячем, він або втрачав сферу, або грав назад. Цілком логічно, що після таких дій фанати Барси почали освистувати гравця своєї команди, але до цього йому не звикати. Marca досить характерно описала заміну Іньєсти на Гомеша: “піратський футбол” замість якості HD.

Грізманн загубився на “Камп Ноу”

Французький форвард був чи не головною надією Атлетіко до матчу, однак просто розчинився на стадіоні, який, можливо, вже незабаром стане його новою домівкою. У це складно повірити, але за весь поєдинок Грізманн лише раз пробивав у напрямку воріт, та й у цьому випадку м’яч полетів на трибуни. Просто жалюгідна гра у виконанні француза, за якого Барса збирається викласти 100 млн євро. Приблизно так же невдало відіграв і партнер Грізманна по атаці Дієго Коста, який, щоправда, традиційно намагався нав’язати боротьбу захисникам.

Мессі – іншопланетянин матчу

Інколи здається, що аргентинець вже нічим не зможе здивувати, однак практично кожного матчу Лео виконує щось екстраординарне, неземне, і ти знову хапаєшся за голову, як тоді, коли він забивав Хетафе у стилі Марадони, чи обігрував усю оборону Реала в Ель Класіко. Цього разу Мессі підняв “Камп Ноу” на ноги блискучим ударом зі штрафного. Нічого надзвичайного? Можливо, однак лідер Барси відзначився зі стандарту, увага, в третьому матчі поспіль. Та ще й пробив не кого-небудь, а одного з найкращих голкіперів світу Яна Облака. Іншопланетянин. Цим розкішним пострілом Лео забив свій 600-й гол у кар’єрі, а йому лише 30.

Цікаві факти

– Барселона не поступається у Прімері 34 матчі поспіль

– Мессі перший гравець у Ла Лізі за останні 30 років, який забивав зі штрафних у 3-х турах поспіль.

– Мессі забив 600-й гол у кар’єрі: 539 за Барселону, та 61 за збірну Аргентини.

Іспанія. Ла Ліга, 27 тур

Барселона – Атлетіко – 1:0

Гол: Мессі, 26

Барселона: тер Штеген – Серхі Роберто, Піке, Умтіті, Альба – Бускетс, Ракітіч, Іньєста (Гомеш, 36), Коутінью (Паулінью, 84) – Мессі, Суарес

Атлетіко: Облак – Врсалько (Корреа, 59), Хіменес, Годін, Філіпе Луїш (Лукас, 75) – Партей, Габі (Гамейро, 66), Сауль, Коке – Дієго Коста, Грізманн