УКР РУС

Барселона на класі здолала Ейбар, граючи в більшості

17 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У матчі 24 туру Прімери лідер чемпіонату не без проблем вивіз три очки з "Іпуруа".

Господарі дуже рішуче розпочали матч і засипали оборону Барселони подачами з флангів. На 19-ій хвилині після удару Орельяни каталонців врятувала поперечка. Щоправда, на той момент рахунок вже був відкритий – Суарес реалізував рандеву із голкіпером Ейбара.

Ейбар – Барселона – 0:2 – відео голів та огляд матчу

Після перерви шквал атак середняка чемпіонату продовжився. Навіть залишившись у меншості на 66-ій хвилині, господарі створювали небезпеку біля воріт тер Штегена. І лише на 88-ій хвилині Барса зняла питання щодо переможця: після рейду Мессі у потрібному місці опинився Альба.

Барселона набирає 62 очки і на 10 пунктів відривається від Атлетіко. Ейбар залишається сьомим – 35 очок.

Барселона: перемога малою кров’ю, але великими нервами

Дві поспіль нічиї у попередніх турах на тлі двох перемог Атлетіко поставили Барселону у незручне становище перед візитом на "Стемфорд Брідж" до Челсі. Ще вчора здавалося, що відрив каталонців від найближчого переслідувача був захмарним, але тепер він розтанув до 7 очок. Ще одна невдача – на маленькому "Іпуруа" – загострювала б чемпіонську інтригу до максимуму.

Усвідомлюючи всі ризики, Ернесто Вальверде був змушений кинути в бій усіх лідерів своєї команди. У запасі залишився лише Коутінью, якого наразі ще важко назвати незамінним гравцем Барселони. Бразилець вийшов аж на 63-ій хвилині, проте нічим особливим не запам'ятався.

"Гранатово-сині" розпочали матч у спокійному темпі, очікуючи можливостей для контратак. Забігаючи наперед, варто відзначити, що ставка Вальверде на вищий клас своєї команди таки зіграла на всі 100.

Ще до перерви Луїс Суарес тричі опинявся на побаченнях із голкіпером Ейбара. У першому випадку він обіграв Дмітровіча, але не став бити з гострого кута і відкотив під удар Альбі, якого заблокував захисник. У другому випадку уругваєць витиснув максимум із свого шансу: знову обіграв кіпера і покотив у порожні ворота. А під кінець тайму Ель Пістолеро асистував Мессі – удар Ліонеля прийняла на себе стійка.

Замість 0:3 – лише 0:1. При цьому у захисті Барси іноді доходило до справжніх пожеж. І поки Жорді Альба не завершив старання Мессі на 88-ій хвилині, прихильникам "блаугранас" доводилося жменями ковтати валідол. Сьогоднішня перемога не принесла їм звичного естетичного задоволення. Проте із головним завданням гості впоралися: взяли 3 очки, уникнули травм і, схоже, зекономили сили для Ліги чемпіонів.

Ейбар: чемпіони глядацьких симпатій

У Прімері вже давненько не возили Барселону так, як це зробив Ейбар. Інуї з лівого флангу, а Орельяна – з правого регулярно бомбардували штрафний майданчик каталонців гострими подачами, іноді урізноманітнюючи цю тактику індивідуальними проходами та ударами.

Зрештою, Орельяна став антигероєм своєї команди, безвідповідально напрацювавши на другий "гірчичник" і залишивши Ейбар у меншості за півгодини до закінчення матчу. Тим не менше, навіть удесятьох господарі поля продовжили тиск на ворота тер Штегена. Станом на 77-му хвилину підопічні Менділібара не поступалися Барселоні у володінні м'ячем, подали 6 кутових (Барса – жодного) і завдали вдвічі більше ударів по воротах – 10:5.

Цікаві факти

Барселона перервала серію із двох нічиїх.

Луїс Суарес забив у Прімері вперше з 28 січня, натомість гольова мовчанка Ліонеля Мессі триває вже три тури.

Ейбар зазнав першої поразки з 13 січня, перервавши свою безпрограшну серію, яка тривала 4 тури. У цих матчах команда Менділібара набрала 8 очок і, зокрема, розтрощила Севілью (5:1).

Чемпіонат Іспанії. Прімера, 24 тур

Ейбар – Барселона – 0:2

Голи: Суарес, 16, Альба, 88

На 66-ій хвилині вилучений Орельяна (Ейбар)