УКР РУС

Барселона – Реал: анонс матчу

6 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс центрального матчу 36 туру Ла Ліги між каталонською Барселоною та мадридським Реалом.

Барселона – Реал

Неділя, 6 травня, 21:45. Барселона, Камп Ноу

Головний арбітр: Ернандес Ернандес

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Барселона у минулому турі на Ріасорі забезпечила собі дострокове чемпіонство, обігравши Депортіво з рахунком 4:2. Таким чином Ель Класіко на Камп Ноу не має практично жодного стратегічного значення у плані турнірної боротьби. Команда Вальверде випереджає свого найбільш принципового суперника на 15 очок, але навіть за такої ситуації у найбільшому футбольному шоу світу можна віднайти чимало інтриг. Перед грою видання Mundo Deportivo дуже слушно відзначило: "другорядних Ель Класіко не існує". Найпринциповіші суперники у сучасному футболі битимуться, насамперед, за свою честь.

Реал повністю провалив чемпіонат та національний Кубок, але пробився у фінал Ліги чемпіонів. Саме перемогою у цьому турнірі підопічні Зідана збираються нівелювати "золотий дубль" Барси. Однак "вершкові" мають за що битися і на Камп Ноу. Насамперед, Реал спробує реваншуватися за розгромну поразку на Сантьяго Бернабеу (0:3) та уникнути історичного приниження, адже ще жодного разу у 87-річній історії Прімери королівський клуб не відставав від свого заклятого ворога аж на 18 очок. Крім цього, мадридці мають намір перервати безпрограшну серію Барселони у Ла Лізі. Нагадаємо, що каталонці ще не поступались у сезоні 2017/18 (26 перемог та 8 нічиїх). Цікаво, що Зідан під час свого першого візиту на Камп Ноу в якості тренера вже знищив одну величну серію "блаугранас" на домашній арені – 39 матчів без поразок.

Якщо Барса вже вирішила усі турнірні завдання, то Мадрид може знайти додаткову мотивацію в боротьбі з Атлетіко за другу сходинку. Наразі, "вершкові" поступаються "матрацникам" 4-ма пунктами, маючи одну гру в запасі. До слова, саме Реал поки що є найкращою командою у другому колі Прімери, набравши 36 очок. Барселона здобула 35 балів та може випередити мадридців саме в очній баталії.

Особливим Ель Класіко точно стане для Андреса Іньєсти, який покине Барселону в кінці сезону. Капітан каталонського гранда проведе 38-й матч у кар'єрі проти Реала, а переможне фото після гри стало б для нього чудовим прощальним подарунком. Символічно, що наступник Іньєсти Філіппе Коутінью, навпаки, вперше візьме участь у такому спектаклі.

Звичайно, що крім Іньєсти увага всього світу знову буде прикута до очного протистояння Мессі та Роналду. Лео впевнено лідирує у рейтингу найкращих снайперів Прімери, наколотивши 32 голи. Реал – один з його улюблених суперників (25 голів). Роналду, який пропустив чимало матчів через дискваліфікацію та ротації, має у своєму бомбардирському доробку 24 м'ячі.

Кадрова стуація

Вальверде заявив на Ель Класіко усіх найсильніших виконавців, а з трибуни вже за традицією чергову гру Барселони дивитимуться Андре Гомеш, Люка Дінь,Єррі Міна та Алейш Відаль. Ці гравці не потрапили у заявку з 18-ти футболістів через рішення тренера.

Зідан змушений обходитись без свого основного захисника Дані Карвахаля. Під великим питанням перебуває участь в матчі Іско й Варана. Усі вони зазнали травм в дуелі з мюнхенською Баварією.

Слова

Ернесто Вальверде, головний тренер Барселони:

Ми вже багато говорили про чемпіонський коридор. Він не залежить від того, скільки разів ми обговоримо це. Ми не надаємо цьому особливого значення. Навколо стільки шуму, але я думаю, що все куди простіше. Між прямими суперниками завжди виникає більше резонансу.

Зінедін Зідан, головний тренер Реала:

Барселона не захотіла робити нам коридор пошани, коли ми перемогли на Клубному чемпіонаті світу, тому і ми відмовимося від цієї затії. Що стосується Іньєсти, то ми привітаємо його, побажавши успіху в майбутньому. Кожному в світі відомо, яким видатним гравцем він є.

Орієнтовні склади:

Барселона: тер Штеген – Серхі Роберто, Піке, Умтіті, Альба – Коутінью, Ракітіч, Бускетс, Іньєста – Мессі, Суарес

Реал: Навас – Начо, Вальєхо, Рамос, Марсело – Васкес, Каземіро, Ковачіч – Бейл, Бензема Роналду