УКР РУС

Барселона – Ліон: онлайн-відеотрансляція фіналу жіночої Ліги чемпіонів

21 травня 2022 Читать на русском

Барселона і Ліон визначають переможця Ліги чемпіонів серед жінок сезону 2021/22. Пряма відеотрансляція гри – в цій новині на "Футбол 24".

Поєдинок Барселона – Ліон стартував о 20:00 за київським часом. Гра відбувається на Альянц Стедіум – домашній арені туринського Ювентуса.

Жіноча команда Барселони завершила чемпіонат з ідеальними показниками

Іспанська команда спробує вдруге поспіль виграти жіночу ЛЧ, але суперник дуже серйозний – Ліон є 7-разовим переможцем турніру, а ще два роки тому вважався б явним фаворитом зустрічі. Цікаво, що ці ж команди зустрічалися у фіналі сезону 2018/19. Тоді впевнено виграли француженки (4:1), але з того часу Барселона досягла серйозного прогресу.

У сезоні 2021/22 Барса стала чемпіоном Іспанії – 30 матчів, 30 перемог, різниця голів +148. Команда виграла всі офіційні поєдинки у всіх турнірах, за винятком півфінального матчу-відповіді з Вольфсбургом (0:2). Поєдинки за участю Алексії Путельяс (володарка жіночого "Золотого м'яча"-2021) і Ко збирають по 90 тисяч уболівальників на Камп Ноу, що є світовим рекордом в історії жіночого футболу. До слова, саме Путельяс очолює гонку бомбардирок цьогорічної ЛЧ – 10 голів.

Своя зірка є і в Ліона – це норвежка Ада Хегерберг, яка теж має у своєму активі жіночий "Золотий м'яч". Нападниця повернулася після серйозної травми, через яку пропустила півтора року, але все ще залишається найкращою бомбардиркою в історії турніру (58 голів).

Стартові склади:

Барселона: Паньос – Торрехон, Паредес, Леон, Рольфе – Бонматі, Гіхарро, Путельяс – Грем-Хансен, Ермосо, Кальдентей.

Ліон: Ендлер – Карпентер, Ренар, М'Бок Баті, Баша – Хоран, Анрі, Макаріо – Каскаріно, Хегерберг, Маляр.

Барселона – Ліон: онлайн-відеотрансляція фіналу жіночої ЛЧ 21 05 2022