УКР РУС

Бабич пояснив, чому клубам УПЛ буде важко підготуватися до відновлення сезону

4 травня 2020 Читать на русском

Головний тренер Маріуполя Олександр Бабич поділився думкою про можливість відновлення сезону після карантину.

"За умов нормальної життєдіяльності, нормального тренувального процесу всім керує головний тренер, а за нинішніх умов гравцям доводиться тісніше спілкуватись із моїм помічником. У нас робота побудована так: на початку тижня в загальну групу, де зареєстровані футболісти, скидається план роботи, а наприкінці тижня гравці туди ж надсилають свої показники. Тобто працюємо в тижневому циклі.

Директор УПЛ зробив оптимістичний прогноз щодо дати відновлення сезону

Мені, наприклад, очевидно, що десь 80% футболістів не мають змоги бігати на траві – тільки по вулицях міст, тобто на асфальті. У нас, у Маріуполі, бігають лише так. Зрозуміло, що все це потрібно враховувати. Взагалі треба бути реалістом і усвідомлювати: на 100% план індивідуальної підготовки гравці не виконають. Якщо буде 70% – це прекрасний показник.

Яким же буде той посткарантинний футбол? Він точно не буде видовищний. Фізичний стан гравці на якомусь рівні підтримають, а ось ігровий – це нереально. Особисто я найбільше переживаю за здоров’я підопічних: такий тривалий період без відповідної роботи створює передумови для травм. За час до поновлення матчів треба буде формувати підготовку. Плюс до того, графік завершення сезону буде дуже щільний, і це створює додаткові труднощі",– цитує Бабича прес-служба УПЛ.

Динамо чи Зоря у ЛЧ, доля титулу Шахтаря, "зручний" порятунок Карпат – 6 варіантів завершення сезону, і як догодити УЄФА