УКР РУС

Борусія Д прибила Гройтер Фюрт, Байєр сконфузився з Хоффенхаймом, РБ Лейпциг втратив перемогу над Аугсбургом

15 грудня 2021 Читать на русском

У середу 16-й тур чемпіонату Німеччини продовжило декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 16-й тур

Борусія М – Айнтрахт – 2:3

Голи: Нойхаус, 6, Бенсебаїні, 54 – Борре, 45+1, Ліндстрьом, 50, Камада, 55

Вилучення: Тута, 70 (Айнтрахт, друга жовта картка)

Аугсбург – РБ Лейпциг – 1:1

Голи: Каліджурі, 85 (пен.) – Сілва, 19

Байєр – Хоффенхайм – 2:2

Голи: Шик, 37, 63 – Стіллер, 80, Даббур, 83

Вилучення: Діабі, 90+2 (Байєр, друга жовта картка)

Борусія Д – Гройтер Фюрт – 3:0

Голи: Холанд, 33 (пен.), 82, Мален, 89

Уніон Берлін – Фрайбург – 0:0

Майнц розгромив Герту, Кельн на останній хвилині вирвав перемогу у Вольфсбурга, Бохум поступився Армінії

Менхенгладбаська Борусія вийшла вперед у домашньому матчі з Айнтрахтом вже на шостій хвилині. Фактично перша небезпечна атака призвела до взяття воріт: Коне протягнув сферу лівим флангом, вирізав на дальню стійку на Скаллі, той вдотик віддав ближче до центру і Нойхаус потужно пробив у дальній кут. Гості кинулись відігруватись, але "жеребці" блокували будь-які спроби суперника загострити. Лише у доданий до першого тайму час гостям вдалось завдати першого і, як виявилось, результативного удару у площину воріт: Ліндстрьом отримав м'яч на правому фланзі, увірвався у штрафний майданчик і прострілив на Борре, який вдотик переправив сферу у сітку.

Після відпочинку Ліндстрьом подвоїв перевагу "орлів", однак вже за мить менхенгладбахці заробили право на пенальті – да Коста в'їхав у ногу Коне. Бенсебаїні успішно привів вирок у виконання. Проте вже у наступній атаці Камада втік від захисників, вийшов сам на сам і знову вивів Айнтрахт вперед. На крилах успіху гості кинулись дотискати суперника і гравцям Борусії іноді доводилось просто виносити м'яч подалі. За 20 хвилин до завершення матчу Тута за непотрібний фол отримав другу жовту і залишив Айнтрахт у меншості. Це, однак, не допомогло господарям врятувати бодай нічию.

РБ Лейпциг пробив оборону Аугбурга ще до середини тайму – Сілва вдало замкнув простріл Хенрікса. Господарі з легкістю тринькали свої моменти, за що поплатились за 5 хвилин до завершення матчу. Хенрікс зіграв рукою у власному штрафному і Каліджурі з пенальті вкрав перемогу у "биків".

Флоріан Вірц вивів Байєр вперед у матчі з Хоффенхаймом вже на шостій хвилині, однак арбітр угледів у епізоді офсайд і вкрав гол у "фармацевтів". В середині тайму Інкап'є поцілив у стійку, а Річардс у відповідь спрямував м'яч у поперечину. Під кінець тайму Шик таки змінив нулі на табло. Згодом і він, і Вірц не змогли з вигідних позицій переграти Бауманна і пішли на перерву за мінімальної переваги.

Після відпочинку Шик оформив дубль і у вболівальників Байєра на певний час відлягло. За десять хвилин до фінального свистка Стіллер відродив інтригу, скоротивши рахунок, а згодом Даббур взагалі вирівняв ситуацію. Вже у доданий час господарі залишились у меншості, але на рахунок вилучення не повпливало – у команд не залишилось часу на подвиг.

Дортмундська Борусія планувала реабілітуватись за два останні безвиграшні матчі з головним невдахою Бундесліги – Гройтер Фюртом. Холанд в середині тайму зумів забити, однак триклятий офсайд не дозволив норвежцю святкувати взяття воріт. Згодом Бауер зіграв рукою у власному штрафному і Ерлінг вже з пенальті записав своє прізвище у протокол. Під кінець матчу зірковий нападник подвоїв перевагу Борусії, а Мален на останній хвилині довершив розгром суперника.

У ще одному матчі Уніон розійшовся миром з Фрайбургом.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ