УКР РУС

"Аякс" в овертаймі поступився "Шальке", але продерся до півфіналу Ліги Європи

21 квітня 2017 Читать на русском

В 1/4 фіналу Ліги Європи "Аякс", закінчуючи матч в меншості, поступився "Шальке" – 2:3. Однак, зважаючи на перемогу в першій грі (2:0), команда Петера Боша пройшла до наступної стадії турніру.

"Аякс" виграв п’ять останніх матчів поспіль, достатньо забиваючи в чемпіонаті Нідерландів та впевнено вдома перемігши "Шальке" (2:0). "Кобальтові" в 29 турі чемпіонату Німеччини, граючи не основним складом, поступилися аутсайдеру "Дармштадту" – 1:2.

Поєдинок розпочався з атак господарів, і вже на другій хвилині Макс Майєр струсонув стійку. Розпочинаючи з хвилини двадцятої амстердамці вирівняли матч, і теж стали загрожувати воротам Ферманна.

На 50 хвилинах німецька команда забила два м’ячі поспіль, таким чином за сумою обох зустрічей зробивши нічию. "Аякс" відразу відповів гострим моментом від Зієша – Ферманн врятував.

За десять хвилин до кінця основного часу один з найгірших гравців "Аяксу", правий оборонець Велтман, отримав другу жовту картку. На останніх секундах компенсованого часу Онана завдяки хорошій реації перевів матч в овертайм.

У третьому таймі Каліджурі влучним ударом головою розчарував тих, хто прагнув побачити серію пенальті. На 110 хвилині Ферманн здійснив шикарний сейв, але через хвилину Нік Вієргевер таки забив дуже важливий для "Аякса" м’яч! Наприкінці протистояння Юнес добив господарів та вивів команду Боша до півфіналу ЛЄ! Фантастичний матч!

23 квітня другий в Ередивізії "Аякс" зіграє проти третього ПСВ. "Шальке" вдома прийматиме сенсаційний "РБ Лейпциг".

Ліга Європи. 1/4 фіналу, матч-відповідь

"Шальке" – "Аякс" – 3:2 (ОТ)

Голи: Горецка, 53, Бургшталлєр, 56, Каліджурі, 101 – Вієргевер, 111, Юнес, 120

Вилучення: Велтман ("А"), 80