УКР РУС

Австралія виграла серію пенальті в Перу та вийшла на чемпіонат світу-2022 – героєм став голкіпер-"танцюрист"

13 червня 2022 Читать на русском

Передостанню путівку на Мундіаль-2022 забрали австралійці, які після нічиєї в основний час переграли Перу в серії 11-метрових.

Відбір на ЧС-2022, міжконтинентальний плей-офф

Австралія – Перу – 0:0 (5:4 по пенальті)

Австралія провалила кінцівку азійської кваліфікації, тому не отримала прямої путівки на Мундіаль, а мусила проходити ще два раунди відбору. З першим "соккеруз" впоралися, здолавши ОАЕ, далі на них чекала п'ята команда Південної Америки. Перу створило сенсацію, обійшовши у кваліфікації Колумбію та Чилі.

ЧС-2022: список учасників фінальної частини – Україна вчетверте поспіль без Мундіалю

Перу та Австралія зустрілися на нейтральному полі в Катарі. Ми змогли отримати трейлер про майбутній чемпіонат світу. Головне враження – страшний шум на трибунах не дає насолодитися футболом. Щоправда, насолоджуватися сьогодні не особливо було чим. Команди більше хотіли, ніж могли.

Суперники показали більш-менш рівну гру. Австралія завдяки кращому пресингу мала незначну перевагу та створювала напівмоменти. Загострював з правого флангу Бойл, однак партнери не встигали замкнути його простріли. Центрфорвард Дюк рідко виходив на ударні позиції, а коли виходив – бив неточно.

Зрештою, першого удару в площину воріт на дві команди довелося чекати 80 хвилин. По перерві Перу заграло краще, до шансів Лападули додався момент Куеви. Однак до гола все одно було дуже далеко. Австралія спробувала вирішити завдання дальніми ударами, а потім нарешті створила хороший шанс – Гальєсе виграв дуель в Хрустіча.

15 ударів і нуль голів у основний час. Можливо, такий футбол став наслідком літньої спеки в Катарі. Уявіть, якби весь чемпіонат світу проходив в такому режимі. Гра перейшла в овертайми. У першому був лише удар Флореса, а в другому Перу вже серйозно притиснуло Австралію. Хорошу атаку завершував Куева, Флорес взагалі влучив у стійку, замикаючи подачу.

Доля протистояння вирішилася в серії пенальті. Австралія замінила голкіпера під 11-метрові – замість Раяна вийшов Редмейн. Він танцював на лінії перед кожним ударом, намагаючись збити перуанців. Спершу це не дуже працювало, але шостий удар Редмейн потягнув. Помилився Валера. Австралія вийшла на чемпіонат світу, де зіграє з Францією, Данією та Тунісом.