УКР РУС

Атлетіко зіграв з Ейбаром внічию та завершив чемпіонат на другій позиції

20 травня 2018 Читать на русском

Підопічні Дієго Сімеоне у вкрай важкому матчі зіграли внічию проти непоступливого Ейбара, однак це не завадило їм оформити срібло Ла Ліги.

Після вчорашньої осічки мадридського Реала команда Сімеоне достроково стала срібним призером іспанської Прімери. Останній матч чемпіонату вона проводила за рідних трибун проти скромного Ейбара, тож відкривалась шикарна можливість відсвяткувати медалі перемогою.

Однак, Ейбар не збирався здаватися без бою. Команда не відставала по основним статистичним показникам, а на 35-й хвилині взагалі вийшла вперед зусиллями Кіке. Це змусило Атлетіко прокинутись, і вже через сім хвилин Фернандо Торрес відновив нічийний рахунок на табло. По по перерві Ейбар не став грати гірше, однак знову пропустив – і знову від Торреса, який на 60-й хвилині завершив передачу Дієго Кости точним ударом.

Здавалося, що Ейбар тепер вже точно програв, однак через три хвилини після другого взяття воріт Лукас Ернандес отримав другий гірчичник за грубу гру й покинув поле. Ейбар відразу пішов у атаку, і вже через сім хвилин Пенья забив другий гол своєї команди! Більше того – на 77-й хвилині Ейбар міг взагалі вийти вперед, однак удар Кіке пройшов у лічених сантиметрах від штанги. Таких класних моментів у грі більше не було, тож фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2.

Атлетіко, таким чином, набрав 79 очок та завершив чемпіонат на другій сходинці з відривом від Реала у три очка. Ейбар піднявся на дев'яту позицію, потіснивши звідти Жирону за кращими показниками у особистих зустрічах. В обох команд – по 51 очку.

Чемпіонат Іспанії, 38 тур

Атлетіко Ейбар 2:2

Голи: Торрес, 42, 60 – Кіке, 35, Пенья, 70

Вилучення: Лукас Ернандес, 63 (друга жовта)