УКР РУС

Валенсія здобула вольову перемогу над Сельтою: 20-й тур Прімери, матчі суботи

19 січня 2019 Читать на русском

В рамках 20-го туру іспанської Прімери Атлетіко легко розправився з аутсайдером чемпіонату, а Валенсія на виїзді перемогла Сельту.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 18-й тур

Уеска – Атлетіко – 0:3

Голи: Л. Ернанндес, 31, Аріас, 52, Коке, 71

Сельта – Валенсія – 1:2

Голи: Араухо, 40 – Торрес, 71, Родріго, 84

Уеска приймала Атлетіко, гідно протримавшись проти титулованого суперника 30 хвилин, одного разу навіть потривоживши штангу. Втім, вже на 31-й мадридці вийшли уперед після простенької атаки та прострілу з правого краю штрафного, який завершив голом Лукас Ернандес. На старті другого тайму всі питання щодо переможця зняв Аріас, який замкнув навіс Грізманна. Через 20 хвилин потужним ударом з відскоку точно в дев'ятку Коке забив третій м'яч – і він виявився останнім у зустрічі.

Матч між Сельтою та Валенсією пройшов у обопільній боротьбі. На 32-й хвилині голкіпер господарів Бланко витягнув постріл Солера із лівого кута воріт, а на 39-й Буфаль відповів вриванням у штрафний та ударом, який витягнув Нето. Втім, після подачі з кутового через хвилину Сельта таки забила – це Араухо замкнув подачу Мендеса. На 69-й Браїс міг забити і сам, однак його удар в правий нижній кут з меж карного майданчик відбив воротар гостей, а через дві хвилини Валенсія змогла відігратися. Торрес, який замінив Солера, на 71-й прийняв м'яч на відскоку та потужно пробив без шансів для Нето – 1:1. Валенсія відчула запах крові, Міна та Гарай запороли кілька моментів, але на 84-й Родріго Морено з пасу Кевіна Гамейро таки забив переможний гол "кажанів". Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:2 на користь валенсійців.

Таким чином, Атлетіко продовжив гонитву за Барселоною, набравши 41 очко та залишаючись у двох пукнтах від каталонців. Валенсія з 27 пунктами йде сьомою, Сельта з 21 очком залишилась на 17-й позиції, а Уеска з 11 заліковими балами знаходиться на останній позиції в турнірній таблиці.